Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Helyreigazítást kezdeményez az osztályvezető

Szöveg: honvedelem.hu |  2011. január 20. 14:44

„A Magyar Nemzet 2011. január 19-i számában (LXXIV. évfolyam 18.) ‘Főtisztek a bűnszervezetben?’ címmel Haraszti Gyula szerző tollából megjelent újságcikkel kapcsolatosan helyreigazítást kezdeményezek” – írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében Jakab László alezredes, MH Katonai Igazgatási és Adatfeldolgozó Központ Központi Személyügyi Nyilvántartó Osztály osztályvezetője.

„Az újságcikk „Lezárult a nyomozás: Terepjárókat ‘osztogattak’ Szekeres minisztersége alatt" alcímmel bűnszövetségben elkövetett vesztegetés ügyről, korrupciós hálózat kialakításáról és „maffiaszerűen" működtetett bűncselekmények elkövetéséről tesz tényszerű megállapításokat.

Ezzel összefüggésben, illetve az állítólagos nyomozati iratok alapján jelent meg a cikkben nevem és kis pontatlansággal megnevezett beosztásom, mint akinek állítólagosan a HM CURRUS Zrt. által 2009. elején vásárolt és az állami cég pénzén felújított UAZ katonai terepjárókból a cikk tájékoztatása alapján szintén „jutott".

Tekintettel arra, hogy sem a Magyar Honvédségtől, sem a szóban forgó állami vállalatoktól gépjárművet soha nem vásároltam, illetve ilyen a birtokomban nincs, valamint, hogy a szóban forgó üggyel kapcsolatban sem közvetlenül, de még csak közvetett módon sincs semmilyen kapcsolatom, arról a korábbiakban is kizárólag a sajtóból értesültem" – írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében Jakab László alezredes.

Az osztályvezető hozzátette: „ezzel egyidejűleg a sajtóban megjelent, illetve az engem ért alaptalan vádaskodás miatt érzett jogos felháborodásom révén komolyan fontolóra vettem a becsület és jó hírnév megsértése miatt kezdeményezhető jogi lépések megtételét."