Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Heves megyében oltottak a katonák

Szöveg: Balatoni Kitti | Fotó: Kismartoni Mátyás |  2021. május 21. 18:55

A Heves megyei Füzesabonyban járt a Magyar Honvédség egyik oltóbusza május 21-én, pénteken. A mobil oltóállomáson az egydózisú Janssen vakcinával oltottak a katonák.

20210521-oltobusz (4)

Az oltóbuszon száznyolcvan darab oltóanyag állt rendelkezésre. A lakosság örömmel élt a lehetőséggel, közel száznegyvenen regisztráltak az oltásra. „Sokan örülnek annak, hogy egy oltás elegendő ahhoz, hogy megszerezzék a védettséget. Így hamarabb megkapják a védettségi igazolást is, amellyel több országba elutazhatnak” – mondta el érdeklődésünkre, Damázsdi Éva főhadnagy, a NATO Katona-Egészségügyi Kiválósági Központ egészségügyi tisztje.

A településen Nagy Csaba, Füzesabony polgármesere személyesen győződött meg arról, hogy milyen nagy segítség a katonák munkája. Mint kérdésünkre válaszolva elmondta: a Magyar Honvédséggel való együttműködés gördülékeny volt. „A lakosság nem igazán ismerte ezt a típusú oltóanyagot, azonban próbáltunk mindenkit tájékoztatni arról, hogy milyen előnyökkel jár az egydózisú vakcina, illetve arról, hogy a koronavírus elleni védekezésben fontos szerepet játszik” – hangsúlyozta a polgármester.

20210521-oltobusz (7)

A helyi lakosok kérdésünkre válaszolva elmondták, leginkább a koronavírus elleni védettség kialakulásának reményében döntöttek úgy, hogy beadatják az oltást.

„Sokan mondták, hogy veszélyes a koronavírus, ezért döntöttem úgy, hogy élek az oltás lehetőségével” – árulta el Bosnyák Róbert.

„Már elmúltam hatvan éves, ezért fontosnak tartom a védettség elérését” – mondta Hegedűs József.

Az egydózisú oltást követően két hét múlva alakul ki a koronavírus elleni védettség. A mobil oltóbuszokon dolgozó egészégügyi katonák további helyszíneken oltanak az országban a következő hetekben.