Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Modernizált lánctalpasok

Szöveg: Trautmann Balázs |  2021. május 21. 19:12

A lengyel Wojskowe Zakłady Motoryzacyjne (WZM) vállalat szerződést kapott 18 darab BWR-1D és BWR-1S PSzNR-5K radarral felszerelt, lánctalpas páncélozott felderítő jármű nagyjavítására és modernizálására.

2_Modified_BWR-1D

A lengyel hadsereg állományába tartozó eszközök alapja az 1969-től hadrendbe állított BWR-1 (mely a BMP-1-es gyalogsági harcjármű lengyel változata). A BWR-1D (22 darab áll hadrendben jelenleg) típusjelzés a szovjet BRM-1K parancsnoki változatú jármű, míg a 16 darab radarral felszerelt BWR-1S a csehszlovák BPzV Svatava felderítő jármű Lengyelország által megvásárolt példányait takarja.

A modernizált BWR-1D többek között új, digitális rádiókat (Radmor RRC-9311 és Harris AN/PRC-150(C) FALCON II), a francia Safran által gyártott JIM LR nagy hatótávolságú infravörös távcsőre alapozott felderítő rendszert, ZIG-T-2R hőkamerákkal, lézeres távmérővel, SR HAWK (V)2E Ku-sávban működő, a kilőtt gránátok pályájából az ellenséges tüzérségi állásokat is bemérni képes radart kap.

A BWR-1S új változata két-két TV- és hőkamerával, a már említett rádiókkal, a lézeres céltávmérővel lett gazdagabb, de mindkét lánctalpas megkapja a lengyel SSP-1 OBRA-3 lézeres besugárzást észlelő rendszert, melyet integráltak a 902A ködgránátvetőkkel.

Kép forrása: armyrecognition.com

Címkékhaditechnika