Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

HHK ITDK: tudomány az online térben

Szöveg: Pap Melinda |  2021. június 1. 16:53

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar 2021. évi tavaszi Tudományos Diákköri Konferenciájára a hagyományoknak megfelelően jelentős számú pályamunka érkezett, többek között a civil kar hallgatóitól is.

A kar tudományos megmérettetésére idén ötven pályamunka érkezett be, azonban nemcsak honvéd tisztjelöltek, hanem rendészeti és civil szakos hallgatók is jelentkeztek a versenyre.

Tóth András, az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács elnöke elmondta: az OTDK évében még sohasem rendeztek intézményi versenyt. Emellett szólt arról is, hogy a tudományos pálya „egy olyan út, amelyről már sosem szabad letérniük” a kutatásokat jegyző hallgatóknak.

„A legkedveltebb terület a biztonsági tanulmányok volt, de külön tagozatban szerepeltek a hadtörténet, a katonai műszaki és logisztikai területek különböző részeiről beérkezett pályamunkák” – összegezte tapasztalatait Csengeri János, a HHK KTDT elnöke.

A biztonsági tanulmányokon belül születtek dolgozatok általános, globális, illetve kimondottan Európát elemző szempontból, valamint kiemelten kedvelt területnek számított a kibervédelem is. A versenyzőket nyolc tagozatban összesen 24 díjjal jutalmazták.

itdk