Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hitükben megerősítve

Szöveg: Turzai Zsolt |  2010. augusztus 11. 9:08

A műveleti területen kötelességüket teljesítő katonák hitélete és hitgondozása a missziós szolgálat velejárója. Igény van rá, és ezt az igényt figyelemre méltó odaadással és gondossággal a tábori lelkészek szolgálják ki. Az már a ritkább események közé tartozik, mondhatni ünnepi alkalom, ha valaki a keresztelést vagy a hitben való megerősítést itt kéri, missziós szolgálata alatt.

Ennek az ünnepi eseménynek lehettek részesei, akik részt vettek azon az istentiszteleten, melyet Pintér Mihály ezredes, evangélikus tábori lelkész celebrált a napokban Pol-e-Khumriban. Ez alkalommal az MH PRT katonái közül ketten vették fel a keresztséget és hárman részesültek konfirmálásban.

Pintér ezredes – a katonák által csak „Atyámnak" hívott tábori lelkész – afganisztáni missziós szolgálatának befejezéseként élte meg a vasárnapi keresztelést és konfirmálást. Õszinte örömmel tett eleget a felkéréseknek, mint ahogy őszinte örömmel és elhivatottsággal látta el tábori lelkészi küldetését az elmúlt hat hónapban. A most megkeresztelkedett és hitükben megerősített katonák, valamint a maroknyi hitközösség nevében is köszönjük munkáját.