Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Hitünk a jövő”

Szöveg: Takács Vivien | Fotó: Szováthy Kinga |  2022. július 4. 16:29

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka. A szalagot Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke kötötte fel július 4-én, hétfőn, a katonai szervezet csapatzászlajára.

Papa_zaszloszalag_adomanyozsai_unnepseg_202200704_05 copy

Az ünnepi állománygyűlésen felolvasták dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy köszöntő levelét. Elhangzott: napjaink bonyolult biztonsági környezete egyszerre igényli az összetett reakciókat és a gyorsaságot, „emiatt önöknek az év minden napján készen kell állniuk arra, hogy a jelentkező kihívásoknak maradéktalanul meg tudjanak felelni. Ez máshogy nem is mehet, mint tudással, akarattal és felelősségérzettel, mely tulajdonságokkal felvértezve járulnak hozzá a haza védelméhez.”

Az ünnepségen – amelyen mások mellett jelen volt Kilián Nándor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága légierő haderőnemi szemlélője – Bozó Tibor vezérőrnagy ünnepi beszédében úgy fogalmazott: legyenek büszkék a Magyar Honvédség parancsnoka által adományozott zászlószalagra. „A csapatzászlón lévő zászlószalagok adjanak önöknek erőt.” Hozzátette: a csapatzászlóra azt mondják: becsület, hősiesség és tisztesség. „Az önök csapatzászlaján látszik, hogy ez nem az első szalag, tehát a bázis személyi állománya nagy tisztelettel és alázattal van feladata iránt” – jelentette ki.

Papa_zaszloszalag_adomanyozsai_unnepseg_202200704_06 copy

Magasy Zsolt ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka válaszbeszédében kifejtette: immár 21 éve, hogy a Magyar Honvédség 47. Pápa Harcászati Repülőezred jogutódjaként, 2001. július 1-jén megalakult az MH Pápa Bázisrepülőtér. „Akkori mottónk, miszerint hitünk a jövő végigkísérte a múltat, a jelent és kíséri a jövőt is.” Az ezredes beszédében megköszönte az állomány magas színvonalú szakmai munkáját. „2011 után ma ismét gazdagabbak lettünk egy jelképpel, ami az összetartozást, a hűséget, a bajtársiasságot, a csapat iránti bizalmat és a hitet jelképezi” – hangsúlyozta az ezredes.

Az MH Pápa Bázisrepülőtér csapatzászlajának új zászlószalagját Szabó Ferenc őrnagy, evangélikus tábori lelkész áldotta meg. Az ünnepi állománygyűlés - amely a katonai szervezet csapatünnepe is volt – elismerések átadásával és az MH Légierő Zenekar Veszprém ünnepi műsorával ért véget.