Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hófedte tájakon

Szöveg: MH PRT Szóvivő |  2011. november 30. 10:13

Khinjan városban és a 3500 méter magasan fekvő Salang-hágón tett látogatást, illetve hajtott végre feladatot a magyar PRT területileg illetékes összekötő csoportja november 16-án.

Útban a Salang-hágóhoz, Khinjan járás Kinjan városában a járási kormányzóval, Fazil Rahimmal folytattak tárgyalást az elvégzett és folyamatban lévő feladatokról, projektekről. A kormányzó megjegyezte, hogy nagyon örül a hasznos adományoknak, amelyeknek köszönhetően könnyebbé, átláthatóbbá válik a napi munkavégzés, illetve megköszönte a PRT-tól eddig is kapott támogatásokat, fejlesztéseket.

A tárgyalás abban az irodában zajlott, amelyet a közelmúltban új asztalokkal, székekkel és egyéb irodai kiegészítőkkel szereltek fel a magyar PRT-nak köszönhetően. Távozóban az épületet védő hesco bástyák szemrevételezésére is sor került, amelyek megépítése szintén a közelmúltban lezárult projektek egyike volt.

Útban a Salang-hágó felé még útba esett egy rövid megálló, ahol egy 2008-ban a PRT által épített orvosi rendelőt ellenőriztek a katonák.

Ezt követően folytatták útjukat a hágóhoz, ahol az őrház parancsnokával, Ataollah ezredessel tárgyaltak az aktuális útfelújításokról, fejlesztésekről, támogatásokról. A magyar katonák emellett átadtak az őrség részére 60 darab télikabátot és 90 darab téli kesztyűt, hiszen a zord téli időjárás közepette elkél a réteges ruházat. Mi sem bizonyítja mindezt jobban, mint a területet borító, 15-20 centiméteres hó.

CímkékPRT