Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvéd böllérek

Szöveg: Solymosi Ferenc mérnök alezredes |  2012. március 22. 15:28

Székesfehérváron a Zichy-ligetben március 15-18 között rendezték meg a Toros- és Pálinkafesztivált. A fesztivál részeként szombaton „Böllérnapot” tartottak, amelyen az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred szakácsolimpikonjai is képviselték magukat. A szakácsok csapatát Domján László vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka is erősítette.

A versenyre benevezett csapatoknak a szervezők által biztosított fél disznót kellett feldolgozniuk. A szakácsolimpikonok csapata igazi ősi magyar különlegességeket készített. A hagyományosnak tekinthető húsos és véres hurkához nem rizst, hanem kölest használtak fel. Ezenfelül készült kolbász, toroskáposzta, káposztás lebbencs, valamint bőrös sertéssült is.

Az elkészített magyar ételek osztatlan sikert arattak a fesztiválra kilátogató közönség soraiban. A fél disznóból kevesebb mint fél óra alatt több mint háromszáz adag kóstolót osztottak szét – nem kis sikerrel.