Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi igazgatási tanfolyamot tartottak a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Szöveg: Honvédelemi Minisztérium Védelmi Igazgatási Főosztály |  2021. szeptember 3. 15:44

A COVID-19 okozta kényszerszünetet követően szeptember 1-2. között ismét jelenléti képzésben sikerült megtartani a kormánytisztviselők részére 2017 óta minden évben meghirdetett honvédelmi igazgatási tanfolyamot.

3

A képzés előkészítését és megszervezését közös munkával a HM Védelmi Igazgatási Főosztály, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, valamint az NKE Közigazgatási Továbbképzési Intézet végezte, a lebonyolításra pedig ez alkalommal az NKE Ludovika Campus oktatási épületében került sor.

A tanfolyam hallgatói olyan kormánytisztviselők voltak, akik saját elhatározásból, a munkájukkal való összefüggés miatt, vagy a téma iránti érdeklődéstől vezérelve jelentkeztek a képzésre. A hagyományosan nagy érdeklődést jól jelzi, hogy több mint 170 fő vett részt a tanfolyamon, amelynek elvégzését követően a hallgatók online vizsgát tesznek, ennek sikere esetén pedig huszonegy kreditponttal gazdagodnak.

1

A tanfolyam tananyaga négy modulból (biztonságpolitika, a honvédelem rendszere, honvédelmi igazgatás és katonai igazgatás) épül fel, amelyeket azon neves egyetemi előadók, valamint a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség Parancsnokságának munkatársai oktatják, akik a fenti témákban sokéves szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Az előadások tükrözik a legújabb biztonságpolitikai kihívásokat, a honvédelem irányításának, a Magyar Honvédség fejlesztésének aktuális kérdéseit, valamint részletesen a honvédelmi igazgatás és a katonai igazgatás szakterületeit, kifejtve közöttük olyan újszerű témákat, mint például a hibrid kihívások és azok kezelése, a nemzeti ellenállóképesség fejlesztésének lehetőségei, valamint a létfontosságú rendszerelemek védelme.

4