Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„A függöny felgördül”

Szöveg: Takács Vivien |  2018. február 22. 20:10

Nagy sikerű koncertet adott a Magyar Honvédség Központi Zenekara a Madách Színház magánénekeseivel együtt Budapesten, a XVII. kerületi Gregor József Általános Iskolában február 20-án, kedden. A jótékonysági esemény egyik fővédnöke dr. Simicskó István honvédelmi miniszter volt.

1599182320
A jótékonysági gálaesten megjelent vendégek világhírű musicaleket hallhattak. Felcsendült többek között Andrew Lloyd Webber Az operaház fantomja, John Kander  New York, New York, Gerald Presgurvic Rómeó és Júlia, Nádas Gábor–Szenes Iván Jamaicai trombitás, valamint B. Anderson–B. Ulveus–S. Anderson Mamma Mia című dala is. Énekelt: Bánfy Csaba őrmester, illetve Ress Hajnalka és Tóth Attila, a Madách Színház magánénekesei.

1599182320
A koncerten Szabó Imre őrnagy, a Központi Zenekar karmesterhelyettese és Sárosi Péter százados, a Központi Zenekar zenekarvezetője vezényelt. A százados érdeklődésünkre elmondta: „A függöny felgördül" című darabot országszerte már többször játszotta a zenekar. „Először Debrecenben, majd Győrben azt követően pedig Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban hallhatta a közönség" – részletezte a zenekarvezető.

Megtudtuk: Dunai Mónika országgyűlési képviselő – aki dr. Simicskó István honvédelmi miniszter mellett a rendezvény másik fővédnöke volt – korábban már hallotta ezt az előadást, és a nagy sikerre való tekintettel mindenképpen szerette volna, ha a zenekar a kerületben is fellép. A siker ezúttal sem maradt el: a közös éneklés után a közönség hatalmas vastapssal jutalmazta a zenekart és a fellépőket.

1599182321
A rendezvényen – mások mellett – megjelent Ádám Barnabás ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység parancsnoka is. Az est folyamán befolyt adományokból a szervezők Rákosmente és Kőbánya-kertváros nehéz sorsú, tehetséges gyermekeit segítik.

A koncertet megelőzően, az iskola aulájában a Magyar Honvédség budapesti toborzóirodájának munkatársai várták az érdeklődőket. Az egész napos rendezvényt a Nemzedékek Egymásért Egyesület szervezte.

1599182321
Fotó: Tischler Zoltán