Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A haza áldozatkész szolgálata

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2016. szeptember 5. 9:50

Addig lehetünk magyar emberek, ameddig létezik magyar állam – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanévnyitó ünnepségén Budapesten, szeptember 5-én.

Az Orczy parkban, a Ludovikán tartották hétfő reggel a Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2016/17-es tanévnyitó ünnepségét. Az eseményen Simicskó István köszöntötte az oktatókat és a hallgatókat.

Az évnyitón beszédet mondott és a miniszterrel közösen professor emeritusi címeket adott át prof. dr. Patyi András, az egyetem rektora, és részt vett a rendezvényen dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök, illetve Huszár János vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka is.

Szintén jelen volt a vendégek között − mások mellett − Boross Péter volt kormányfő, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnöke, dr. Polt Péter legfőbb ügyész, dr. Földváry Gábor, a HM jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára, dr. Vízkelety Mariann, az igazságügyi tárca igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára, Bíró Marcell, a Miniszterelnöki Kabinetiroda közigazgatási államtitkára, Csóti András büntetés-végrehajtási altábornagy, országos büntetés-végrehajtási parancsnok, dr. Tollár Tibor tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának főigazgatója és Kiss Zoltán nemzetbiztonsági dandártábornok, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója.

(Részletes tudósításunk és fotóink hamarosan!)