Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A HM Zrínyi Média válasza az MSZP-nek

2011. március 10. 13:42

„A volt KISZ-vezető Gubcsi Lajos képtelen és valótlan állításairól” – erről tett hivatalos közleményt március 9-én maga az MSZP. Gubcsi Lajos ügyvezető válaszát – amelyet a www.kormany.hu kormányzati portál is leközölt – az alábbiakban olvashatják.

Talán elkerülte az MSZP figyelmét, hogy az általuk kifogásolt Duna Tv-interjúban nem KISZ-vezetőként nyilatkoztam, hanem a HM Zrínyi Média Kft. ügyvezetőjeként.

Nyilatkozatom nem képtelen volt, hanem képes, és nem valótlan, hanem igaz és való.

Képes a nyilatkozat. A kép I, rémkép: fosztogatnak. Aztán osztogatnak. Egymás között. Tíz- és százmilliókat. Még egy kép, kép II: rendőrök közelednek…, megállj!-t integetnek…

És a való, és igaz, ami ott elhangzott (Ld. Duna Tv márc. 8.http://www.dunatv.hu/musor/videotar#videok, és Info Rádió 2011. március 9.), mindkettőt sok helyen idézik. Igaz benne minden, MSZP-kormányzás ideje alatt elkövetett visszaélésekről megemlített egy-egy miniatűr kép valós. Ha volna információm róla, akkor én inkább az MSZP-kormányzás igazi méreteiről beszélnék: autópályákról, metróról, közbeszerzésekről, EU-pályázatokról, a szülővárosomat, Kiskunfélegyháza pénzügyeit is tönkre tevő PPP-beruházásaikról. Ott milliárdok mozogtak gyanús pályákon és kezekben, megtalálják persze majd azokat is. A Zrínyi Kft. előző vezetései, és az őket irányító, szocialisták vezette HM felső berkeiből érkező tervutasításos rendszer nagyfőnökei (milyen pénzt hova kell áramoltatni) százmilliós kezdők voltak.

Az MSZP most odaáll védeni a múltat, a múltját, a gyanús ügyleteket, nem biztos, hogy jól teszi.

Eszembe jut közülük Fapál László volt államtitkár neve, most ő áll a múltbeli tisztességtelenségek tisztázásának középpontjában. Ő sajna államtitkársága után a Zrínyi Kft-nél volt Az Ügyvéd, a most vizsgálandó gazdasági ügyletek itteni közepe. És mert önmagában gyengének érezték összteljesítményét, ide helyezték Wieszt Jánost is műszaki-gazdasági igazgatónak. Ők ketten már nagy ászok lehettek, ha arra gondolok, hogy Wieszt János, az MSZP képviselője a budapesti és a XI. kerületi önkormányzatban milyen unott, begyakorlott mozdulattal vette át a kétmilliós kis tasakot a titkon filmet készítő, megzsarolt vállalkozótól. Wieszt János volt itt a Zrínyinél a második ember, Fapál László de facto a harmadik ember.

Visszaszámlálást végzek, három, kettő… És hol az egy? És ki a nulla, a legnagyobb nulla? Kerestetik.

Tőlem félti az MSZP a honvédelmi minisztert és a Magyar Honvédséget, előbbit félrevezetem, utóbbit lejáratom. Jó, ha így történt, igyekszem minden erőmmel világosabbá tenni az MSZP-korszakból örökölt képletet, a kínos hagyatékot az ő számukra is. De mintha tudnák már…

Rólam szóló közleményük szakmai színvonala róluk árulkodik. Zseniális szakembereik nem tanulták meg, hogy a 10 év alatt összegyűlt eredménytartaléknak és az adott félévi megtakarításnak az ég adta világon semmi köze egymáshoz (ld. közleményük ide vonatkozó része). Más csúsztatásaikat fedje jótékony homály. Jó lenne elkezdeni tanulniuk, szakmát is, volna miért, volna mit.

Uralkodásuk alatt a Zrínyi Egyetem és a Zrínyi Kft. vezetői – felső szintek tudtával – bemocskolták a szigetvári hős és a költő-hadvezér nevét, Zrínyi Péterét és lányáét, Zrínyi Ilonáét. Ezt nem bocsátom meg. A többi konzekvencia a rendőrség, ügyészség, bíróság dolga.

Most elmegyek lemosni a Zrínyi nevet, más pénzt mos, én ezt mosom. Nem hiszem, hogy viszontlátásra, MSZP.

Gubcsi Lajos, 2011. március 10.