Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Honvéd büszkeségei

Szöveg: Révész Renáta |  2008. szeptember 11. 13:23

Igencsak magas volt az egy négyzetméterre jutó olimpikonok száma csütörtökön a Stefánia Palotában. A Budapesti Honvéd Sportegyesület kiválóságai gyűltek össze, hogy a Pekingi Olimpiáról hazatérve méltán kiérdemelt elismeréseket vehessenek át Szekeres Imrétől. A honvédelmi miniszter ráadásul maga is kiérdemelt egy tapsot, mikor bejelentette: jövőre a minisztérium 70 millió forinttal megemeli a BHSE finanszírozásának mértékét.

Bár az idei olimpia bőven tartogatott megpróbáltatásokat a magyar sportolóknak, a BHSE méltán lehet büszke: a 170 fős olimpia keretből 21 sportolót adott a Honvéd – a legtöbbet az egyesületek közül.
Hat sportágban mintegy 21 versenyzőt láthattak szerepelni a szurkolók.

Közülük 15-en értek el olimpiai helyezést vagy pontszerző helyet. Ezek a számok, adatok önmagáért beszélnek.
A dicsérettel nem fukarkodott Szekeres Imre sem, aki miniszteri elismeréseket adott át a honvédos sportolóknak, edzőknek, szakembereknek.

De nem csak jutalmat, hanem egy fontos bejelentést is tartogatott erre a napra a honvédelmi miniszter. Mint ismeretes, a Honvédelmi Minisztérium 2006 óta évente 90 millió forinttal támogatta a BHSE-t. Ezt az összeget azonban a következő évben jelentősen megemelik: az egyesület finanszírozásának mértékét a minisztérium 160 millió forintra emeli.

– Örömmel jelentem be, hogy egy újabb szakmai együttműködési pontot is találtunk. – folytatta a miniszter, mikor a bejelentése okán kitörő taps abbamaradt – Jelenleg is folytatjuk a tárgyalásokat arról, hogy az egyesület hozzon létre egy, terepjáró gépkocsik vezetői képességfejlesztését is szolgáló terep rally szakosztályt.

A miniszter kiemelte: a Honvédelmi Minisztérium igyekszik kiemelten is támogatni az úgynevezett katonai sportokat, amilyen a vívás, az öttusa, a sportlövészet, a cselgáncs, vagy éppen a terep rally.

Az ünnepélyen elismerést vehettek át:

Gergely István (vízilabdázó), Dr. Kiss Gergely (vízilabdázó), Dr. Molnár Tamás (vízilabdázó), Dr. Horváth Patrícia (vízilabdázó), Györe Anett (vízilabdázó), Kisteleki Dóra (vízilabdázó), Knapek Edina (vívó), Varga Gabriella (vívó), Boczkó Gábor (vívó), Imre Géza (vívó), Dr. Kulcsár Krisztián (vívó), Vereckei Ákos (kajak), Beé István (kajak), Hadfi Dániel (judo), Szász Emese (vívó), Hódi Anikó (BMX versenyző), Kővágó Zoltán főhadnagy (atlétika), Balogh Gábor (öttusa), Farkas Györgyi (hétpróbázó), Sáfrán Mihály (kajak-kenu), Bakó Zoltán (kajak-kenu edző), Toncs Péter (cselgáncs edző), Kulcsár Győző (vívó edző), Udvarhelyi Gábor (vívó edző), Bernár Zoltán (vívó edző), Dr. Szenes Zoltán (BHSE igazgatósági tanácsának elnöke), Molnár Imre (BHSE ügyvezető elnöke), Kovács István (vízilabda edző), Tóth Imre (vízilabda edző), Györe Lajos (vízilabda edző), Novák Ferenc (vízilabda szakosztály igazgatója), Horváth Gábor (kajak-kenu szakosztály igazgatója), Bodrogi Attila (judo szakosztály igazgatója), Győr Béla m. alezredes

fotók: Galovtsik Gábor