Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Államtitkár nyitotta meg a kiállítást

Szöveg: Szurmay Zoltán |  2008. május 26. 8:34

Dr. Vadai Ágnes, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára nyitotta meg a BEOSZ Szolnoki Nőtagozata által szervezett kiállítást. Az államtitkárt Lamos Imre dandártábornok a szolnoki helyőrségi művelődési otthon előtt, katonai tiszteletadással fogadta.

A kiállítás gazdag anyagát a nőtagozat tagjainak, továbbá a városban működő négy veterán egyesület férfi és női alkotóinak munkáiból gyűjtötték össze. A megnyitó időpontját a Honvédelem Napja tiszteletére tették huszadikára. Az évforduló és a kiállítás kapcsán kérték fel a nyugállományú katona hölgyek, katonafeleségek dr. Vadai Ágnest, hogy látogasson el a szolnoki HEMO-ba.

Az államtitkár megnyitójában nagyra értékelte a meghívó egyesületek, a veterán katonai civil szervezetek tevékenységét, nőtagjaik munkáját. Elismerésre méltó ugyanis a kötődésük a fegyveres szervezethez. Ez nem véletlen, hisz sokan közülük korábban aktív katonák voltak, s a hölgyek ma már számottevő részt vállalnak a honvédségi feladatok ellátásában.

Számarányuk is nőtt.
Harmincöt alkotó százötvenkilenc művét, kézimunkákat, festményeket, maketteket tekinthették meg a látogatók az „Aranykor kézimunka-és hobby kiállításon". Két évvel korábban már szerveztek hasonló bemutatót, ám most a résztvevők között hét férfi is elhozta munkáit.

A alkotások között volt Kablay Lajosné, Szolnok 1956-os helyőrségparancsnoka özvegyének munkája is.
A kiállítás megnyitását és megtekintését követően az államtitkár kötetlen beszélgetésen a nőtagozat tagjaival találkozott.