Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csak egy gonosz tréfa volt Vadai Ágnes sajtótájékoztatója

Szöveg: kormany.hu |  2012. február 9. 16:35

„A képviselő asszonnyal egyvalamiben mégis egyetértünk: köszönet és megbecsülés illeti az állomány tagjait, amiért tisztességgel, becsülettel, tudásuk legjavát nyújtva látják el embert próbáló feladataikat a nehéz költségvetési helyzet ellenére is” – olvasható a HM Sajtóiroda közleményében.

Őszinte mosolyt fakasztott a Honvédelmi Minisztériumban a volt honvédelmi államtitkár sajtótájékoztatója: Vadai Ágnes idejét, energiáját és arcizmait nem kímélve taglalta a tárcavezetés elmúlt esztendei tevékenységét.

A képviselő asszonyt a 2011-es év során valószínűleg jobban foglalkoztatták frakciójának belső problémái, mint a honvédelem ügye, így érthető – de el nem fogadható – az a tájékozatlanság, amelyről a mai eseményen számot adott.

Arcpirító mindez különösen annak fényében, hogy eközben korábbi, vezető beosztást betöltő munkatársai a szocialista honvédelmi vezetés korrupciógyanús ügyeletei miatt gyanúsítotti, vagy vádlotti meghallgatásra várva sorban állnak a bíróság és az ügyészség folyosóján.

Sajnálatos, hogy a képviselő asszony a tárca volt államtitkáraként nem tájékozódik megfelelően az egyes honvédelmi kérdésekben, de még fájóbb az, ha valótlan állításaival a közvélemény tudatos félretájékoztatására, illetve figyelem-elterelésre törekszik.

A tények pedig makacs dolgok. Három közülük:

  • A Gripenek a tavalyi évben – amikor minden eddigi évnél többet repültek – először kirepülhették a tervezett óraszámot, a két hete aláírt szerződésmódosítással pedig Magyarország féláron megduplázta a rendelkezésre álló repülhető óraszámot és tíz évvel meghosszabbította a légtérvédelmi képességét.
  • A jelenlegi honvédelmi vezetés egy hét alatt több tartalékossal kötött szerződést, mint amennyivel a szocialisták nyolc év után átadták a kormányzást, az elmúlt két hónap alatt pedig 4000 olyan érdeklődő regisztrált tartalékosnak, akiknek fele legfeljebb csak sorkatona volt.
  • A tisztképzés önállóságának és minőségének éppen az ad garanciát, hogy az új Nemzeti Közszolgálati Egyetem megalakulása a legmagasabb állami szintre emelte azt.

A képviselő asszonnyal egyvalamiben mégis egyetértünk: köszönet és megbecsülés illeti az állomány tagjait, amiért tisztességgel, becsülettel, tudásuk legjavát nyújtva látják el embert próbáló feladataikat a nehéz költségvetési helyzet ellenére is.

(HM Sajtóiroda)