Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csoportosan nem mehettek be

Szöveg: honvedelem.hu |  2007. november 12. 11:21

Csoportosan nem, csupán személyenként engedték volna be a pécsi tájékoztató irodába a civilek érdeklődőit – éppen úgy, ahogy más látogatókat. A tubesi radar iránt eddig alig néhány tucatnyian érdeklődtek az iroda megnyitása óta.

Nem engedték be csoportosan a radarellenes civileket a Honvédelmi Minisztériumnak a Tubesre tervezett katonai radarral kapcsolatos tájékoztatást szolgáló pécsi irodájába – írta hétfőn az Új Dunántúli Napló. A civilek pénteki, spontán akciójukat követően úgy nyilatkoztak: azért keresték fel az irodát, hogy ellenőrizzék, milyen válaszokat adnak ott a pécsiek kérdéseire.

Az iroda munkatársai azzal indokolták a lépést, hogy katonai objektumról van szó, amire speciális szabályok vonatkoznak, így nem együtt, hanem csak külön-külön engedték volna be az érdeklődőket, akik ezt azonban a meghátrálás jeleként értékelték. Holott az iroda már négy és fél hónapja működik, azóta 37-en keresték fel kérdéseikkel. A legtöbben arra voltak kíváncsiak, milyen veszélyekkel járhat a
beruházás, és a Pécshez közeli Tubes-hegy valóban optimális helyszíne-e
az építkezésnek – olvasható a baranyai napilapban.

Az irodában az eddig kialakult munkarend szerint általában egy ügyfelet engednek be a munkatársak, csakúgy mint más hasonló ügyfélszolgálati irodákban. Ott igyekeznek válaszolni a kérdéseikre. Ritkán fordul elő, hogy sorban állnak az emberek az iroda előtt, ám ha mégis így alakul, akkor egy külön erre kialakított aulában van lehetőség a várakozásra.