Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Eladásra szánják a volt tiszti klubot

Szöveg: zalaihirlap.hu/honvedelem.hu |  2008. február 13. 18:53

A nemzeti vagyonkezelő a közeljövőben dönt a zalaegerszegi volt tiszti klub eladásáról. Ha kiírják a pályázatot, biztosan lesz rá jelentkező: egy vállalkozó négy éve készül rá, hogy Művészetek Házát nyisson az épületben.

Az üresen álló, volt tiszti klub sorsa sokakat foglalkoztat Zalaegerszegen. A Városszépítő Egyesület a Lokálpatrióta Klubbal és a Városvédő Egyesülettel közösen szorgalmazza, hogy az épület városi tulajdonba kerüljön, s képtár nyíljon benne. Gyutai Csaba alpolgármester nemrég azt nyilatkozta erről: az önkormányzat kísérletet tett rá, hogy más honvédségi ingatlanokhoz hasonlóan jutányos áron vagy ingyen megszerezze az épületet, de úgy tűnik, a honvédelmi tárca elzárkózik ez elől.

A Honvédelmi Minisztérium szóvivője, Bocskai István viszont arról tájékoztatta a zalaihirlap.hu-t, hogy tavaly júliusban kezdeményezték az ingatlan kincstári vagyoni körből kivonását, és eladását nyilvános pályázat útján, de az értékesítést nem a minisztérium, hanem a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) bonyolítja le, tekintettel az állami vagyonkezelés intézményi rendszerében bekövetkezett változásokra. Az MNV Zrt. szóvivője, Száraz Gábor megerősítette a minisztérium közlését, hozzátéve, hogy az értékesítést még nem engedélyezték, mert hiánypótlásra volt szükség. A honvédelmi tárca részben már eleget tett ennek, illetve várhatóan februárban eleget tesz, így az MNV Zrt. a közeljövőben dönthet a minisztérium értékesítési javaslatáról, fogalmazott a szóvivő, s világossá tette: ha elfogadják a javaslatot, és pályázatot hirdetnek, a kiírásra mindenki azonos eséllyel jelentkezhet.

Ezek szerint az önkormányzat nem számíthat rá, hogy jutányos áron vagy ingyen megkapja az ingatlant, pályáznia kell, ha hozzá akar jutni az épülethez. Ha ezt megteszi, nem ő lesz az egyetlen jelentkező, hiszen egy helyi vállalkozó már 2004 óta tervezi, hogy a volt tiszti klubban nyitja meg a Művészetek Házát.