Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elbúcsúztatták Stefán Gézát

Szöveg: Szűcs László |  2009. július 2. 14:01

Katonai tiszteletadással, politikusok, aktív és nyugállományú katonák, valamint rendvédelmi dolgozók jelenlétében, csütörtökön délelőtt, a rákoskeresztúri temetőben búcsúztatták el dr. Stefán Géza nyugállományú vezérezredest, a Magyar Köztársaság Katonai Biztonsági Hivatal főigazgatóját.

– A sors most egy olyan katona életét szakította meg, aki előtt még számtalan feladat és megbízás állt. Aki családfő volt, és aki június 21-étől már csak emlék felesége, gyermekei és unokái számára – mondta búcsúztatójában dr. Szekeres Imre, hozzátéve: dr. Stefán Géza nyugállományú vezérezredestől nehéz búcsút venni, mert egyszerűen hihetetlen, hogy nincs itt többé.

A honvédelmi miniszter kiemelte: a Katonai Biztonsági Hivatal főigazgatója hűséggel, barátsággal, becsülettel védte ifjúkora óta számtalan beosztásban azt, amire még fiatal tüzértisztként 1964-ben felesküdött: a hazáját.

– Én honvédelmi miniszterként abban mindig biztos lehettem, hogy ha vele beszélek, akkor tudni fogom az igazságot. Ha vele beszélek, akkor egy baráttal beszélek. Vezérezredes úr, kedves Géza! Elköszönünk tőled, elöljáróid és munkában társaid. De biztos, hogy nem felejtünk! – mondta Szekeres Imre, hangsúlyozva: a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség és a Katonai Biztonsági Hivatal kiváló képességű katonáját veszítette el.

– Szívünkben megrendüléssel, összeszorult torokkal, lehajtott fejjel állunk itt, dr. Stefán Géza nyugállományú vezérezredes úr ravatalánál, hogy lerójuk kegyeletünket és végleg búcsút vegyünk tőle – búcsúzott a kollégák nevében Kovácsics Ferenc vezérőrnagy. A Katonai Biztonsági Hivatal megbízott főigazgatója elmondta: a tábornok messze a határokon túl is elismert művelője volt a hadtudományoknak és a nemzetbiztonsági munkának. Vezetőként, ha felcsillanni látott bármilyen egyéni kezdeményezést, hagyta kibontakozni munkatársait és féltő gonddal, megfontolt útmutatásokkal, tanácsokkal segítette az elképzelések megvalósulását.

– Főnök! Nem tudom, hogy hallasz-e most minket. Legyetek erősek, mondtad mindig. Hát most nem tudunk, bocsáss meg érte! Búcsúzunk tőled, a Magyar Köztársaság Katonai Biztonsági Hivatala, a nemzetbiztonsági szolgálatok nagy családja, a rendvédelmi szervek vezetése és személyi állománya, valamint a nemzetközi partnerek nevében. Megtiszteltetés volt veled szolgálni! Nyugodj békében! – zárta megemlékezését Kovácsics Ferenc vezérőrnagy.

Dr. Stefán Géza nyugállományú vezérezredestől, katonai tiszteletadással, díszsortűzzel búcsúztak el az egykori kollégák és munkatársak.

 

 

 

 

 

Fotó: Tóth László