Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerték a társadalmi szervezetek munkáját

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. május 19. 15:10

A Magyar Honvédelem Napja alkalmából május 19-én, szerdán délelőtt a budapesti Stefánia-palotában ünnepség keretében kitüntetéseket és elismeréseket adtak át a honvédséggel együttműködő társadalmi szervezetek, egyesületek tisztségviselői, illetve tagjai részére. Az eseményen ünnepi beszédet mondott dr. Vadai Ágnes a Honvédelmi Minisztérium államtitkára.

A történelmi zászlók bevonulását, majd a Himnusz elhangzását követően elhangzott beszédében az államtitkár méltatta a Magyar Honvédelem Napjának, a magyar haderő legnagyobb ünnepének jelentőségét. Vadai Ágnes kijelentette, hogy e jeles nap során nem szabad megfeledkezni azokról a százakról, ezrekről, akik évtizedeken keresztül támogatták, támogatják a honvédelem ügyét. Erőfeszítéseiket siker koronázza, hiszen a társadalom és a honvédelem kapcsolata évről-évre szorosabb. Éppen ezért fontos az áldozatos és lelkiismeretes munkáért kifejezni a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség megbecsülését a társadalmi szervezetek, egyesületek segítőkészségéért. „Köszönöm együttműködésüket, valamint elkötelezettségüket a honvédelem iránt, és kívánok erőt, egészséget további eredményes munkájukhoz" – fejezte be beszédét az államtitkár.

Az ünnepség elismerések átadásával folytatódott. A Honvédelemért Kitüntető Cím különböző osztályaiban és az Aranykor Kitüntető Cím különböző fokozataiban 95 fő részesült. Emléktárgyat hatan, államtitkári emlékplakettet tizenöten vehettek át Vadai Ágnestől. Hazuga Károly altábornagy, a HM Honvéd Vezérkar főnökének helyettese vezérkari főnöki emlékplakettet adott át kilenc főnek.

A Honvéd Együttes műsorát követően az ünnepség a Szózattal zárult, majd fogadást adtak az elismerésben részesülteknek.

1595902213
1595902214
1595902214