Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fodor Lajost választották a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár IT-elnökévé

Szöveg: Zsalakó István |  2011. január 28. 9:41

A legfontosabb napirendi pont a vezető testületek kiegészítése, valamint az igazgatótanács (IT) és az ellenőrző bizottság (EB) új elnökeinek megválasztása volt a „HONVÉD” Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár január 27-i rendkívüli küldöttközgyűlésén. A két vezető testület néhány tag lemondása miatt már korábban hiányossá vált, Tömböl László, az IT eddigi elnöke pedig – hivatásos szolgálati jogviszonyának megszűnése miatt – a küldöttközgyűlés napján mondott le tisztségéről.

A választás első fordulójának eredményeként az IT tagja lett Fodor Lajos, a HM közigazgatási államtitkára és Kovács József vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka. Az ellenőrző bizottság tagjai közé dr. Keszthelyi Gyula nyugállományú mk. vezérőrnagyot, a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal főigazgatóját és dr. Tarján Gábornét, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat gazdasági és informatikai igazgatóját választották meg.

1595913422
A két vezető testület elnökeinek megválasztása során a küldöttközgyűlés az IT elnöki posztjára Fodor Lajost, az EB élére pedig dr. Keszthelyi Gyulát tartották a legalkalmasabbnak. A rendezvényen – amelyen részt vett Márki Gábor, a Honvédelmi Minisztérium védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkára is –
Ballainé Krikker Zsuzsanna, a pénztár ügyvezető igazgatójának gazdasági helyettese a magán-nyugdíjpénztári rendszer átalakításának törvényi hátteréről tájékoztatta a küldötteket. A megváltozott jogszabályi háttér egyenes következménye lehet a magánpénztári ág 2011 végéig való megszűnése.

Dr. Szenes Zoltán ügyvezető igazgató ismertette a 2011. évi nyugdíjpénztári stratégiát. Rámutatott, a megváltozott jogszabályi környezetben a magán-nyugdíjpénztári rendszer működtetése az eddigi jelek alapján tarthatatlanná válik. A tapasztalatok szerint a tagság elenyésző töredéke dönt a maradás mellett. A tagság ilyen mérvű csökkenése mellett alig marad működési bevétel, ráadásul a működési költségre fordítható
összeg is 0,9 százalékra csökken. Fel kell készülni arra, hogy a pénztár csakúgy, mint a kezdetekben, önkéntes nyugdíjpénztárként működik majd tovább. A magánpénztári ág megszüntetéséről a májusi rendes küldöttközgyűlésen születhet döntés.

(A pénztár rendkívüli küldöttközgyűléséről további részleteket a Magyar Honvéd február 11-én megjelenő számában olvashatnak.)

 
1595913422
 
1595913422

 
 Fotó: Tóth László