Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Idén a toborzás az egyik fő feladat

Szöveg: Papp Nikolett |  2009. február 24. 14:38

A HM Kommunikációs és Toborzó Főosztály Szentendrén tartotta a honvédelem ügyét felkaroló civil szervezetek vezetőinek találkozóját. Ennek keretében 55 résztvevő látogatott el a MH Központi Kiképző Bázisra és a MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskolára.

A program Kovács Imre ezredes, a HM KTF PR Koordinációs Osztály osztályvezetőjének köszöntőjével kezdődött, ezt követően Dr. Isaszegi János mk. vezérőrnagy, a bázis parancsnoka tájékoztatta a hallgatóságot a szerződéses legénységi állományú katonák felkészítéséről és a felkészítés tapasztalatairól.

Majd Korcsog László alezredes, a MH KPTSZI igazgató-helyettese tartott előadást a tiszthelyettes képzésről, az iskola felépítéséről és 2009. évi feladatairól. A program második felében Károly Hedvig, a Balassi Intézet Nemzeti Évfordulók Titkárságának vezetője ismertette a Kazinczy Emlékév tervezett programját, pályázati lehetőségeit.

Ez után Szőke Sándor a HM szakreferense tartott tájékoztatást a katonai alapismeretek oktatásáról és arra kérte a civil szervezetek képviselőit, hogy segítsék a tantárgy oktatásának népszerűsítését az ország különböző tanintézményeiben.

1595884236
Az előadássorozat zárásaként Kovács Imre ezredes beszélt a társadalmi szervezetekkel történő kapcsolattartás aktuális kérdéseiről és a Honvédelmi Minisztérium 2009. évi kommunikációs feladatairól. A rendezvény zárásaként a bázis zenekarának gyepshow bemutatóját tekintették meg a vendégek, majd rövid sétát tettek a bázis területén.

Kovács Imre ezredes kérdéseinkre válaszolva elmondta, hogy az idei találkozó helyszíne hangsúlyos szerepet kap ez évben, hiszen idén 85 éves a tiszthelyettes-képzés, éppen ezért fontos megismertetni a szentendrei objektum felépítését, tevékenységét a társadalmi szervezetek képviselőivel.

A szakmai kérdésekre válaszolva kiemelte, hogy a Magyar Honvédség a nyolc magas taglétszámú ernyő-szervezeten kívül 100-120 egyéb szervezettel tart fenn kapcsolatot, kölcsönös előnyökön alapuló együttműködést valósít meg különböző ifjúsági, nyugállományú és hagyományőrző, hagyományápoló szervezetekkel. A kapcsolat egyik fő előnye az információk átadása, a kétoldalú tájékoztatás, a rendezvényeken való kölcsönös képviselet, segítségnyújtás a rendezvények szervezéséhez, lebonyolításához.

Mindezek mellett a tárca támogatást nyújt az ágazati célokat segítő programok megvalósításához is.
Kovács ezredes hangsúlyozta, a 2009. évi találkozó fő célja, legjelentősebb kommunikációs feladata a toborzás, ugyanis a Magyar Honvédség súlyos létszámhiánnyal küzd, ennek nagyobb részét a tiszthelyettes hiány teszi ki.

A szerződéses katonai szolgálat és a katonai hiányszakmák népszerűsítése érdekében célirányos, a toborzást direkt módon támogató kommunikációra, a toborzást segítő civil szervezetek bevonására és az alakulatok arculatépítésére van szükség.

1595884236