Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai zarándoklat Lourdes-ba

Szöveg: M. Tóth György |  2012. február 22. 7:10

A Katolikus Tábori Püspökség felhívást tett közzé az idei, május 9. és 15. közötti 54. nemzetközi katonai zarándoklaton való részvételre. A helyszín Lourdes, az a pár ezer lakosú délnyugat-franciaországi kisváros, amely azt követően vált kegyhellyé, hogy 1858-ban egy helybéli kislánynak – Bernadette Soubirous-nak – megjelent Szűz Mária.

Az első nemzetközi katonai zarándoklatra a jelenések századik évfordulóján került sor. Az eseményen évről évre több ország képviselteti magát, tavaly például több mint harminc ország közel tizenkétezer katonája volt jelen.

Magyar katonák egyébként 1991-ben mentek először Lourdes-ba (akkor még csak 3-4 fő), míg szervezett formában a HM Tábori Lelkészi Szolgálat katolikus szolgálati ágának megalakulása – 1994 – óta vesznek részt a zarándoklaton.

(Nyitó felvételünk a tavalyi zarándoklaton készült, amelyen a hivatalos delegáció tagja volt dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, Bíró László katolikus tábori püspök, Bozó Tibor dandártábornok, a Honvéd Vezérkar személyzeti csoportfőnöke, valamint az MH Ludovika Zászlóalj 15 tagú díszelgőalegysége.)

Az idei lourdes-i katonai zarándoklatra március 20-ig lehet jelentkezni. A feltételeket is tartalmazó felhívás teljes szövege a Katolikus Tábori Püspökség katonai ordinariátusának honlapján (www.ktp.hu) olvasható.

További információt Fejér Ádám századostól (telefon: 06-1-474-1271, HM-telefon: 21 733, mobil: +3630-398-4857) kérhetnek.

E-mail: [email protected].