Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kilencvenötödik születésnapján köszöntötték

Szöveg: Zilahy Tamás |  2012. február 1. 18:15

Bozó Tibor dandártábornok, a Honvéd Vezérkar személyzeti csoportfőnöke köszöntötte 95. születésnapján Bélai Gyula nyugállományú ezredest, a „legidősebb személyügyest”, a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület alapító tagját. Az ünnepi eseményre Budapesten, az egyesület irodájában került sor február 1-jén, szerdán délután.

Az 1917 januárjában született Bélai Gyula, aki idős kora ellenére ma is aktív résztvevője a bajtársi egyesület életének és a budapesti nyugállományúak klubja személyügyi tagozatának, a ‘70-es évek elején vonult nyugállományba a Honvédelmi Minisztérium Személyügyi Főcsoportfőnökség alosztályvezetői beosztásából.

1595930758
„Nagy megtiszteltetés, hogy személyesen adhatom át a Hende Csaba honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke által aláírt oklevelet az ünnepeltnek, és köszönthetem őt a nevükben. Mind a magam, mind a Személyügyi Csoportfőnökség állománya nevében fejet hajtok Bélai Gyula ezredes úr életútja, katonai pályája előtt, és azt kívánom, hogy a mostanihoz hasonlóan jó erőben, egészségben ünnepelje majd a 100. születésnapját is"

– mondta az ünnepségen Bozó Tibor dandártábornok.

Az obsitos ezredes meghatottan vette át a díszes okleveleket és az 1848-as huszárt ábrázoló képet a személyzeti csoportfőnöktől, majd meghallgatta a Balassi kórus őt köszöntő dalát.

Az ünnepségen az egyesület további két tagját is köszöntötték 85., illetve 60. születésnapjuk alkalmából. Az ünnepelteket ízletes torta várta, s nem maradt el az ilyenkor szokásos kötetlen baráti eszmecsere sem.

1595930758

 Fotó: Galovtsik Gábor