Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Köszöntő a katonai pénzügy napján

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. november 16. 10:36

November 16. a katonai pénzügy napja. Az alábbiakban közöljük a Magyar Köztársaság honvédelmi miniszterének és a HM Honvéd Vezérkar főnökének köszöntő levelét a Katonai Pénzügy alapításának 60. évfordulója alkalmából.

Tábornokok! Tisztek! Tiszthelyettesek! Kormánytisztviselők! Közalkalmazottak!

Tisztelettel köszöntjük Önöket november 16, a Katonai Pénzügy Napja, a katonai pénzügyi szolgálatok megalapításának 60. évfordulója alkalmából.

Az elmúlt hatvan esztendő bebizonyította, hogy a Katonai Pénzügy tevékenysége, a katonai szervezetek folyamatos, magas színvonalon végzett pénzügyi és számviteli biztosítása, az ügyfélközpontú ellátás megteremtése érdekében tett erőfeszítések nélkülözhetetlen feltételei a Magyar Honvédség feladatai eredményes teljesítésének. A Katonai Pénzügy az évtizedek változó nemzetgazdasági környezetében, újabbnál és újabb kihívásoknak megfelelve olykor különösen nehéz körülmények között is sikeresen látta el feladatát. Tette mindezt úgy, hogy miközben az egyes gazdaságtörténeti korszakok alapvetően meghatározták tevékenységük irányát, szakterületük közössége céltudatos, odaadó szakmai munkával a szó legnemesebb értelmében szolgálta a Magyar Honvédség működését, biztosította csapatainak gazdálkodási feltételeit.

A katonai pénzügyi szervezetek a Magyar Honvédség integráns részét képezik, ezért küldetésük és céljaik az ország védelmére képes és kész haderő fenntartása követelményeiből erednek, annak mindenoldalú biztosítását szolgálják. Kiemelt felelősséget ad Önök számára, hogy minden törekvésükkel a pénzügyi rendet, a biztonságot, a törvényességet kell képviselniük. Rendet a napi feladatok végrehajtásában, biztonságot a csapatok szakellátásában, törvényességet az államháztartás követelményeinek és jogszabályainak maradéktalan betartásában.

A huszonegyedik század új biztonsági kockázatai és fenyegetései a Magyar Honvédség számára elsődleges országvédelmi feladatokban és a szövetségi kötelezettségvállalások teljesítésében egyaránt új irányokat, új feladatokat és követelményeket fogalmaznak meg. Mindezek a Katonai Pénzügy legújabb kori történetében még korszerűbb gondolkodást, előrelátó tervezést, és a hatékony gazdálkodás elsődlegességét követelik meg.

Tisztelt Pénzügyi Szakemberek!

A Katonai Pénzügy ünnepi évfordulóján köszönetünket fejezzük ki Önöknek a Magyar Honvédség érdekében végzett áldozatkész szolgálatukért. Az elmúlt hat évtized sikerei, az Önök és elődeik kiváló munkája arra köteleznek, hogy további magas színvonalú teljesítménnyel őrizzék meg a pénzügyi szolgálatok példamutató eredményeit. Elvárjuk, hogy felkészültségük és szaktudásuk legjavát nyújtva járuljanak hozzá a Magyar Honvédség küldetése teljesítéséhez, szervezetük hírnevének öregbítéséhez.

További munkájukhoz kívánunk jó erőt, egészséget, magánéletükben örömet és boldogságot!

Budapest, 2010. november 16-án

Dr. Hende Csaba                                                              Dr. Benkő Tibor altábornagy