Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közeleg az átfogó gázai hadművelet?

Szöveg: honvedelem.hu |  2007. november 1. 13:13

Magas rangú Hamász-tisztségviselőt fogtak el az izraeli biztonsági erők. Eközben 4 emberrel végzett egy légicsapás, mely a Gázai övezetre irányult.

Palesztin illetékesek tudósítása szerint az izraeli hadsereg letartóztatta Ciszjordániában a Hamász radikális palesztin szervezet katonai szárnyának egyik helyi vezetőjét, a  40 éves Omár Tirávit, az Ezzedín el-Kasszám Brigádok magas rangú tisztségviselőjét. A több mint 3 éve keresett férfit az észak-ciszjordánia Nábluszban fogták el a katonák, akik mintegy harminc gépjárművön érkeztek ahhoz a házhoz, melyben Tirávi meghúzta magát.
Ezenkívül a hadsereg közölte, hogy további 16 körözött palesztint is letartóztatott Ciszjordániában.

Légicsapás 

Palesztin kórházi források szerint négyen haltak meg az izraeli légierő legújabb támadásában, melynek célpontja egy Hamász-féle rendőrségi poszt volt a Gázai övezet déli részén. Az izraeli hadsereg megerősitette a légicsapás tényét és közölte: az válaszcsapás volt egy aknavetős támadásra. Ehud Barak izraeli honvédelmi miniszter szavai szerint „minden nap közelebb visz egy szélesebb gázai hadművelethez", de az izraeli szakértők szerint a nagyszabású akcióra csak a november végi amerikai közel-keleti békekonferenciát követően lehet számitani.