Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kritikus állapotban, de már kórházban

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. augusztus 24. 12:28

A német katonai kórházban, de továbbra is kómában van a hétfő hajnali afganisztáni konvojtámadás legsúlyosabb sérültje. A másik két sebesült katonánkat is a Mazar-e Sharif-i orvosok kezelik már. Nyolc napon túl gyógyuló sérüléseik a szakszerű ellátásnak köszönhetően továbbra sem veszélyeztetik teljes felépülésüket.

A Havaria Press tegnapi megalapozatlan hírével ellentétben tehát a megtámadott magyar konvoj életveszélyesen megsérült zászlósa életben van.

Ám miután a Havaria Press hamis hírét több szerkesztőség is ellenőrizetlenül átvette, a magyar sajtó részben társtettese lett a szakmailag és etikailag is kifogásolható hírügynökségi tevékenységnek, amely a sebesült tiszthelyettes családjával szemben kegyeletsértő is.

A Honvédelmi Minisztérium Kommunikációs Főosztálya a magyar katonák és a hiteles tájékoztatást váró közvélemény nevében visszautasítja az ilyen újságírói magatartást – áll a honvédelmi tárca közleményében.

Mint ismeretes, 2010. augusztus 23-án hajnalban orvtámadás érte a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoportjának 8. váltásából hazainduló katonáink menetoszlopát Észak-Afganisztánban.

A támadásban hősi halált halt Pappné Ábrahám Judit posztumusz hadnagy, valamint életveszélyesen megsérült egy zászlós, másik két katonánk pedig 8 napon túl gyógyuló sebeket kapott a robbantások és gépfegyveres lövések következtében.

Kapcsolódó cikkek:
Hősi halott a hétfő hajnali afganisztáni támadás áldozata
Életét vesztette egy magyar katona Afganisztánban