Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kultúra napja a Stefánia Palotában

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. január 23. 10:07

Himnuszunk 185. születésnapján rendezte meg a Honvédelmi Minisztérium központi ünnepségét a magyar kultúra napja alkalmából. A meghívottak közt voltak azok, akik a kultúra terén, ahhoz kapcsolódva végzik mindennapi munkájukat.

 Bár a magyar kultúra napja nem pirosbetűs ünnep, ennek ellenére hosszú esztendők óta megkülönböztetett figyelem irányul e napon nemzeti kulturális értékeinkre, kincseinkre – utalt megnyitójában az ünnep jelentőségére Dr Szeredi Péter a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke. Beszédében – többek között – említést tett azokról a nagy magyar költőkről, írókról, művészekről és tudósokról, akik nemcsak népünk kultúrájában, de katonaként a haza védelmében is kiemelkedő szerepet töltöttek be az évszázadok során.

Szeredi Péter miniszteri, Juhász István vezérőrnagy vezérkari főnöki elismeréseket adott át a kulturális élet területén kiemelkedő munkát végző katonáknak, közalkalmazottaknak, nyugállományúaknak.

Az egybegyűltek a Magyar Honvédség Központi Zenekarának ünnepi műsorát követően a katonazene történetét bemutató kiállítást, és a Nemzetközi Katonai Képzőművészeti Tábor résztvevőinek alkotásaiból készült kiállítást tekinthették meg.