Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Leszállás közben történt a tragédia – újabb részletek a helikopter balesetéről

Szöveg: Révész Renáta |  2008. január 31. 22:14

A kórházban még az éjszaka folyamán meglátogatta a helikopter-baleset sérültjeit Szekeres Imre. A honvedelem.hu megtudta: a tragédia akkor következett be mikor is pilóta azt akarta végrehajtani – a meghatározott kiképzési feladat szerint -, hogyan kell szükség repülőtéren (vagyis nem kiépített reptéren) letenni a gépet.

Elhagyta a tragédia helyszínét Szekeres Imre honvédelmi miniszter. Ám nem ment messzire: a szolnoki kórházba igyekezett, ahol a baleset túlélőit ápolják.

Információink szerint az egyik pilóta súlyos fejsérülést szenvedett, másikukat sorozatos bordatöréssel, és gerincsérüléssel ápolják. Az egyik technikus a lábán szenvedett zúzódásokat, míg a fedélzeti szerelő volt az, aki sajnos nem tudott jutott ki élve a roncsból.

Mint megtudtuk, a helikopter nem egyedül gyakorlatozott, egy másik légi jármű is a helyszínen volt, mikor bekövetkezett a tragédia. A géppár éppen egy feladatot hajtott végre, miszerint mind a kettőnek le kellett volna szállni. A szükség reptéren való leszállást gyakorolták – kijelölt fénykapuk között – a gyakorlótéren.

Az első gép éppen a manővert végezte, amikor – egyelőre ismeretlen okból – az oldalára borult, majd kigyulladt. A másik gép személyzete ezt látva már nem kezdett neki a jelzőfények közti landolásnak, hanem azonnal visszafordult a bázisára és haladéktalanul jelentette az esetet rádión.

A helyszínen feltehetően egész éjjel, sőt még másnap a nappali fényben is folytatják a szakemberek a helyszínelést, illetve a vizsgálatokat, hogy minden részlete kiderüljön a tragédiának.

(fotó: szoljon.hu)