Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nem Afganisztánba készültek a szerencsétlenül járt katonák

Szöveg: Révész Renáta |  2008. január 31. 21:23

Az esti órákban a helikopterbaleset helyszínére érkezett Szekeres Imre honvédelmi miniszter, illetve Havril András vezérkari főnök. Időközben kiderült, hogy a szerencsétlenül járt katonák nem afganisztáni missziós kiképzésen vettek részt, amikor Mi8-as típusú helikopterükkel a földbe csapódtak.

Nem afganisztáni missziós kiképzésen vettek részt azok a katonák, akik helikopterrel szenvedtek balesetet ma este Jász-Nagykun-Szolnok megyében – tudtuk meg a Honvédelmi Minisztérim Média Osztályától.

Mint arról korábban a honvedelem.hu-n beszámoltunk, az Óballa térségében lezuhant helikopteren négyen tartózkodtak. Az MH 86. Szolnoki Helikopterbázis Mi 8-as típusú helikopter fedélzetén lévő katonák közül hárman élték túl a balesetet – ketten súlyos, egyikük pedig könnyű sérüléseket szenvedett.

Negyedik társuk holttestét a tűzoltók a kiégett roncsból emelték ki, miután eloltották a lángokat.
A gép ugyanis a földbe csapódás után kigyulladt és teljesen kiégett.

A túlélőket a szolnoki Hetényi Kórházba szállították. A súlyos sérültek mellkasi illetve fejsérülést szenvedtek, a legszerencsésebben az a katona járt, aki zúzódásos, vagyis 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülésekkel megúszta a szörnyű balesetet.

A tragédia helyszínére nagy erőkkel érkeztek ki a tűzoltók, a mentők, de természetesen a honvédség illetékesei is kivonultak.

Szakértők bevonásával indult vizsgálat, mely tisztázhatja, pontosan milyen körülmények között és miért történt a tragédia.

1595872825
 

fotók: szoljon.hu (Bugány János, Mészáros János)