Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Növekvő színvonalú üdültetés Balatonkenesén

Szöveg: Demeter Ferenc |  2009. június 23. 16:29

Ünnepélyes keretek között nyitották meg az üdülési szezont Balatonkenesén, a Honvéd Üdülőben. A szezonnyitót Dr. Vadai Ágnes honvédelmi államtitkár tartotta, aki örömét fejezte ki azért, hogy a szezon kezdetére elkészült a volt csapatüdülő frissen átadott faházas része.

A megjelent vendégeket Nagy Imre, a HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht. ügyvezetője köszöntötte. Kiemelte, bár ez az időjáráson még nem látható, ez a nap a főszezoni üdültetés kezdőnapja. “Fontos feladatunknak tartjuk azt, hogy az igényjogosult katonák és családtagjaik részére minél szélesebb körben tudjuk biztosítani a pihentetést, a kikapcsolódást. Hagyományteremtő szándékkal szerveztük meg ezt a rendezvényt, mert szeretnénk minden évben a közvéleménynek, valamint az érintetteknek megmutatni magukat, beszámolni eredményeinkről és problémáinkról", fogalmazott. “A mai nap átadásra kerülő létesítmény szép példája annak, hogy a honvédségi gazdasági társulások összefogásával mit lehet elérni. A múlt év hasonló időszakában ezen a területen található régi épületek 31 éve készültek és ezek napjainkra nagyon elavultakká váltak. A faházak korszerűsítésével egy olyan üdülőterületet adhatunk át, ami megfelel a századunk követelményeinek és kényelmi elvárásainak", mondta Nagy Imre, aki a Kht. nevében megköszönte a cégek vezetéseinek segíségét, amit a korszerűsítéshez nyújtottak.

1595888454
 

Dr. Vadai Ágnes szezonnyitó beszédében hangsúlyozta: megtiszteltetés számára az, hogy itt lehet ezen a rendezvényen, hiszen ezt az üdülőt itt a Balaton keleti partján személyesen ő is szereti, és szívesen látogat ide, amikor csak az ideje engedi. Az államtitkár kiemelte, hogy a honvédelmi tárca vezetése a gazdasági nehézségek mellett is nagy figyelmet fordít a katonák üdültetésének helyzetére. “Fontos számunkra az, hogy a katonák és családtagjaik ki tudják pihenni magukat, és ehhez a honvédség a megfelelő színvonalú helyet biztosítani tudja. A ma átadásra kerülő 31 faház 138 vendég elhelyezését teszi lehetővé, ezzel az egyre növekvő igényeknek szeretnénk megfelelni", hangzott el. A beruházás több mint 250 millió forint értékű, amit a HM vagyonkezelő szervezetei segítségével tudtak megvalósítani. A főszezon megnyitását követően Vadai Ágnes nagyon jó időt és pihenést kívánt a honvédségi üdülőkbe látogató vendégeknek.

Ezt követően a meghívott vendégek megtekintették az átadásra került faházakat. A látogatás rövidre sikerült, mivel az időjárás nem kedvezett a területbejárásnak, és egy erős zápor vonult el az üdülő felett. Az üdülő vezetője meg is jegyezte, hogy ugyan a főszezon most kezdődik, de a jó idő úgy néz ki, csak később érkezik meg. Az államtitkár asszony többek között megtekintette a mozgássérültek részére kialakított faház belsejét és berendezettségét.

1595888454
 

Ács Gábortól, az üdülő vezetőjétől a honvedelem.hu megtudta, hogy az üdülőt július 3-án vehetik birtokukba a vendégek. Az első tíz napon a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht. szervezésében egy képzőművészeti és hagyományőrző tábort rendeznek, ahol előadásokkal, kirándulásokkal és különböző egyéb foglalkozásokkal várják majd a táborlakókat. Ezt követően 14-étől érkezhetnek majd a vendégek.

Ács Gábor ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy az utóbbi években a vezetés és a dolgozók nagyon sokat tettek azért, hogy szépüljön a terület: többek között új kikötő épült, és a régi kis kikötőt is megtisztították. “Ebben a munkában nagyon sok segítséget kaptunk a katonai szervezetektől, akik önkéntes munkával járultak hozzá a fejlesztésekhez. Egy álom valósult meg a mai napon azzal, hogy átadtuk az új faházakat, amiben még egy évvel ezelőtt sem nagyon bíztak. Az utolsó négy hónap rendkívül feszített időszak volt, nagyon kellett dolgozni azért, hogy a faházak korszerűsítésével a szezonnyitóra elkészüljünk. A tervezéstől a kivitelezésig nagyon sokat köszönhetünk a honvédségi vállalatoknak", mondta Ács Gábor, aki kiemelte: az üdülőt régebben nagyon szerették a kisgyerekesek és a családosok, mert környezetével biztosította a családias hangulatot. Emellett a katonák sok továbbképzést és egyéb találkozót is szívesen rendeztek itt, a régi faházakban. Ezt is szolgálja a most átadásra került üdülő, mert márciustól október végéig tudnak majd vendégeket fogadni.

Az üzemeltetők a jövőben is azon fáradoznak, hogy akik ide érkeznek, jól érezzék magukat és kipihenten, jó emlékekkel távozzanak.

1595888455