Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Országos hatáskörű lett az igazgatóság

Szöveg: Vastagh László |  2011. január 11. 16:21

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény alapján – figyelemmel az államháztartásról szóló törvényben, és annak működési rendjéről szóló kormányrendeletben, valamint a honvédelmi szervezetek működésének az államháztartás működési rendjétől eltérő szabályairól szóló kormányrendeletben foglaltakra – a honvédelmi miniszter 2011. január 1-jei hatállyal megalapította a Honvédelmi Minisztérium Protokoll és Rendezvényszervező Igazgatóságát (HM PRI).

Az új szervezet megalakítását bejelentő állománygyűlésre január 11-én, Budapesten került sor, amelyen részt vett dr. Szarka Gábor, a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke.

Az ismét országos illetőségű protokoll igazgatóság feladatait a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségében, a HM Miniszteri Kabinet kabinetfőnökének irányítása alatt végzi. Az igazgatót pedig a honvédelmi miniszter nevezi ki és menti fel – tájékoztatott az alakuló állománygyűlés részt vevőihez szóló beszédében a kabinetfőnök.

1595912445

Szarka Gábor bejelentette: a jelenlegi honvédelmi vezetés korán felismerte, hogy a korábbi igazgatóság önálló szervezetként nem volt képes gyorsan és hatékonyan teljesíteni a vele szemben támasztott követelményeket, ezért döntött a honvédelmi miniszter a protokoll és rendezvényszervező igazgatóság megalakításáról. Február 1-jétől pedig jogi értelemben is az igazgatóság szervezeti keretébe kerül a Hotel Hadik és az Istenhegyi úti vendégház. A jövőben továbbra is a HM EI ZRT. biztosítja az üzemeltetés és háttérbázist.

Az állománygyűlésen a kabinetfőnök leszögezte: a kiválasztást bizalmi kérdésnek tekinti, amely egy láncolatot érint ezért – mint a legalkalmasabbnak tartott személyt – Földi Miklós ezredest bízta meg az igazgatói teendők ellátásával.

A kabinetfőnök beszédét a honvédelmi vezetés elvárásainak – kiemelt figyelemmel az EU elnökség időszakára – ismertetésével zárta.

Az alakuló állománygyűlés a kinevezett szervezeti egységek vezetőinek- és munkatársainak bemutatásával folytatódott, majd az igazgató feladatszabásával ért véget.

 
1595912445
 
1595912446

 Fotó: Galovtsik Gábor