Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Visszatér a kiképzőbázisra a brit szépségkirálynő

Szöveg: honvedelem.hu / hir24.hu |  2011. január 11. 16:02

A 2010-es Miss Anglia királynői évének lejárta után visszatért a hadseregbe, és Afganisztánba készül. A 24 éves Katrina Hodge tizedest 2009 novemberében választották meg Anglia szépének – a hölgy pedig egy évre visszavonult az aktív szolgálattól, hogy eleget tehessen királynői kötelességeinek. A csillámporos hónapok azonban véget értek, Hodge tizedes pedig visszatért eredeti környezetébe, a kiképzőbázisra.

A szépségkirálynő 17 évesen öltözött be hivatásos katonának, és koronázása előtt 7 hónapot töltött el a dél-iraki Bászra tartományban. A bátorságáért kitüntetett tizedes bevallotta, nagyon nehezen ment neki az átállás, de végeredményben örül a szolgálat jelentette kihívásnak.

„Nem fogok hazudni, nehéz volt a váltás. A mindennapi sminket rohamsisakra kellett cserélnem, ráadásul el is puhultam, mert az elmúlt évet kényelmes hotelekben töltöttem, most viszont mehettem vissza kiképzésre az erdőbe. Egyértelmű kultúrsokk volt, de ez a munkám, ezt kell csinálnom" – nyilatkozta Hodge, majd hozzátette, kicsit tartott attól, hogyan fogadják majd bajtársai a visszatérését. „Végül rájöttek, hogy teljesen átlagos vagyok, de egyébként sem bántam az ugratást."

Hodge férje szintén hivatásos katona – a pár júniusban házasodott össze egy titkos ceremónián Srí Lankán, de a férfi nevét biztonsági okokból nem hozták nyilvánosságra.
Királynői évét a tizedes igyekezett minél jobban kihasználni, és „Combat to Catwalk" címmel könyvet írt nem mindennapi élményeiről.

(Forrás: Yahoo News)