Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Összefogással a sportcsarnokért

Szöveg: komany.hu |  2011. április 18. 13:06

Átadták a szentendrei MH Központi Kiképző Bázis felújított sportlétesítményét, amely szabadtéri pályákból, uszodából, kondicionáló teremből és többfunkciós fedett sportcsarnokból áll.

A létesítmény az utóbbi az eltelt évtizedek alatt elhasználódott, küzdőtere balesetveszélyessé, használhatatlanná vált. A kiképző bázis otthont ad a szentendrei Kinizsi Honvéd Sportegyesületnek is, ezért a kiképző bázis és a sportegyesület vezetése elhatározta, hogy a felújítást közös összefogással valósítják meg.

A 2010-ben megkezdett munkálatok az év elején befejeződtek. A sportlétesítmény április végéig próbaüzem formájában működik majd, s vélhetőleg májustól a végleges működési engedély birtokában szolgálja a katonák fizikai felkészítését és a szakosztályok tagjainak sportolását. A felújítás része a szabadtéri műfüves pálya világításának kiépítése, amely lehetővé teszi a pálya kihasználtságának bővítését.

Az elmúlt héten tartott csarnokavató ünnepségen adták át hivatalosan a sportolni vágyóknak a létesítményt. Az eseményen jelen volt dr. Török Balázs, Szentendre alpolgármestere, Medvegy Iván, a MOB tagja, Németh „Nyiba" Sándor olimpikon, dr. Simóka Beáta, az Öttusa Szövetség alelnöke, Kunszt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium (HM) sportreferense, valamint a HM szakmai- és sportvezetői, a kivitelező képviselője.

Mikusi Zsolt ezredes, az MH Központi Kiképző Bázis parancsnoka megnyitó beszédében kiemelte az összefogás jelentőségét, amely bebizonyította, hogy a források szűkössége ellenére takarékossággal, kellő előrelátással, az erőforrások összpontosításával lehetséges eredményt felmutatni.

Márton Zsolt mérnök százados, a szentendrei Kinizsi Honvéd Sportegyesület elnöke a felújítás jelentőségét méltatta a szakosztályok tevékenysége szempontjából. A hivatalos megnyitó után a sportolók vették birtokba a küzdőteret.

(Kép és szöveg: dr. Varga József)