Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pályázati felhívás HM Béri Balogh Ádám középiskolai ösztöndíjra

2007. január 1. 0:00

A Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere pályázatot hirdet HM Béri Balogh Ádám középiskolai ösztöndíjra. A pályázat kiírása a középiskolás tanulók érdeklődésének a honvédelmi tevékenység felé történő orientálása érdekében történik. Az ösztöndíjra a 2007/2008-as tanévre pályázatot nyújthatnak be a középiskolai tanulmányaikat megkezdő, kizárólag magyar állampolgársággal rendelkező, 8. osztályban év végén 4.50 feletti tanulmányi átlagot elérő, példás magaviseletű tanulók.

A pályázat elbírálásakor előnyt jelent:

    a katonai alapismeretek tantárgy tanulása;
    ha a szülő(k) a HM vagy az MH hivatásos, szerződéses, nyugállományú tisztjei, tiszthelyettesei, közalkalmazottai, köztisztviselői;
    a hátrányos szociális helyzet [ha nagycsaládban nevelkedik (három vagy több 18 év alatti gyermek él) és maximum egy aktív kereső van a családban; ha elvált szülők gyermeke és maximum egy aktív kereső van a családban; ha egy aktív kereső sincs a családban], amelyet a lakóhely szerinti illetékes jegyző igazol;
    országos bevetési próbákon történő részvétel, kiemelkedő eredmények;
    a honvédelem területén szerzett elismerések;
    a honvédelem ügyét támogató, a honvédelmi eszmét felkaroló egyesületi tagság.

Az ösztöndíj havi mértéke a mindenkori köztisztviselői illetményalap 33%-a, amely a tanév időszakában (10 hónap) havonta utólag – a tanuló szülőjének/gondviselőjének döntése szerint – folyószámlára vagy postai úton kerül folyósításra.

Pályázni a mellékelt adatlappal lehet, melyet a csatolt igazolásokkal 2007. szeptember 7-ig az alábbi címre kell eljuttatni:

Honvédelmi Minisztérium Személyzeti Főosztály, 1885 Budapest, Pf. 25.


A borítékra rá kell írni:

„Pályázat Béri Balogh Ádám középiskolai ösztöndíjra"

Pályázattal kapcsolatos felvilágosítást Borné Takács Zsuzsanna főtisztviselő ad
(tel.: 06-1-236 51 11/ 57-986).

Az ösztöndíjbizottság az ösztöndíj odaítéléséről 2007. szeptember 30-ig dönt, és döntését közzéteszi a HM honlapján. A nyertes pályázók levélben értesítést kapnak.

Dr. Szekeres Imre