Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

ReGeneráció

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. szeptember 23. 15:56

Sikeresen vette az első akadályt a Kormányzati Karrier Expo. A közszférában betölthető állásokat népszerűsítő, és a közszférát bemutató rendezvényre nem az eső elől menekültek be az emberek, mégis csak „zsilipeléssel” lehetett beengedni az érdeklődők áradatát a Millenáris Teátrumba.

Az első alkalommal, hagyományteremtő céllal megrendezett eseményen kivétel nélkül minden minisztérium képviseltette magát. A központi pódiumon az érdeklődők panel-beszélgetéseket hallgathattak, az egyes bokszokban pedig személyesen tájékozódhattak a közszférában dolgozók mindennapjairól. Kimondott cél a fiatalítás, ennek megfelelően elsősorban pályakezdők látogatták a minisztériumok államtitkárságainak és háttérintézményeinek asztalait.

A Honvédelmi Minisztériumból mindhárom helyettes államtitkárság, a Honvéd Vezérkar, valamint négy háttércég, a HM Currus Harcjárműtechnikai Zrt, a HM Arzenál Elektromechanikai Zrt, a HM Rekreációs és Kulturális Nonprofit Kf., valamint a HM Térképészeti Nonprofit Kft. volt jelen.

1595907657
 

A beszélgetésekben dr. Szarka Gábor tájékoztatott az új pályaképekről a közszolgálatban. Kilátogatott a rendezvényre Fodor Lajos közigazgatási államtitkár is. Munkatársaink egész nap folyamatosan fogadták a honvédelem és a honvédség iránt elkötelezett érdeklődőket. Töretlen lelkesedéssel tájékoztatták a fiatalokat a szakterületük által támasztott követelményekről és az ottani tapasztalataikról.

A szervező Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szerint a rendezvény a vártnál is sikeresebb volt, 6-8000 látogatót vonzott, a meghirdetett háromszáz ösztöndíjas helyre pedig háromezren adták be jelentkezésüket. A közszolgálatban dolgozni szándékozók a kozigallas.hu-ra töltötték, tölthetik fel önéletrajzukat.

1595907657
 

Szöveg: Bokodi-Oláh Gergely