Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Első hely közbeszerzés nélkül

Szöveg: Demeter Ferenc |  2010. szeptember 23. 21:55

A veszprémi honvéd sportpályán harmadik alkalommal rendezték meg a Logisztikusok Sportnapját. A rendezők jó idővel és nagyon sok sportvetélkedővel várták az ország minden részéből érkező vendégeket. A megnyitón tizenöt alakulat csapata sorakozott fel és nevezett be a különböző sport-, és ügyességi versenyekre.

A rendezvényt, dr. Vida László mérnök ezredes, a HM Logisztikai és Fejlesztési Ügynökség, Anyagi, Technikai és Közlekedési Igazgatóság igazgatója nyitotta meg. Beszédében kiemelte: a logisztikai területen dolgozni nagyon felelősségteljes és nehéz feladat. Meg kell felelni minden elvárásnak, ezért a munkájuk nagyfokú figyelmet és koncentrációt igényel. „Igazából a logisztikus akkor dolgozik jól, ha a környezetében nem is látják hogy mit csinál, csak azt érzik a katonák, hogy gondoskodnak róluk!" Ezért döntött úgy a honvédelmi vezetés – folytatta megnyitó beszédét az igazgató –, hogy legyen egy olyan nap, ahol a logisztikában dolgozók nem a munkájukkal, hanem önmagukkal, a versenyekkel és a kikapcsolódással foglalkozhatnak.

Vida László leszögezte: egy ilyen napon csak egy dologra kell odafigyelni, mégpedig arra, hogy jól érezzék magukat. „Ezen a versenysorozaton nem a közbeszerzés alapján dőlnek el a helyezések. Az legyen a győztes, aki a legjobb!" – mondta.

 

Szűcs József mérnök ezredes, az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred parancsnoka a rendezők nevében köszöntötte a versenyzőket. Külön felhívta a figyelmet a sportszerűségre, mint elmondta:  a versenyek során lehetnek tévedések és egyéb zavaró körülmények. Ezekre rá lehet irányítani a versenybírók figyelmét, de csak a sportszerűség határain belül.

A megnyitót követően szervezők bemutatták a nap versenyszámait.  Mint elmondták, a legösszetettebb verseny a hétpróba, amelyen tájékozódási futás (ennek során a csapatoknak tíz ellenőrző pontot kell érinteniük), kötélmászás, sebesültszállítás, kézigránát célba dobás, gépkarabély szét-, és összeszerelés, kerékpáros ügyességi verseny illetve úgynevezett rókavadászat is szerepel.

A versenyzők emellett kipróbálhatták magukat svéd váltófutásban, evezős ergométer versenyben, Petanque-ban, illetve a sportversenyek egyik kedvenc versenyszámában, a kötélhúzásban is. De természetesen a kispályás labdarúgás sem maradt ki a programból.

 

A logisztikai versenyek csúcsa, a bográcsfőző verseny ezen a napon sem hiányozhatott. Erre az összecsapásra tizennyolc csapat nevezett. A szigorú szabályok kissé megnehezítették a versenyzők dolgát, például csak fával tüzelhettek, s nem használhattak gázégőt, vagy gázpalackot. Minden induló csapatnak gulyáslevest kellett főznie, amihez egyforma  mennyiségű és minőségű nyersanyagot kaptak, de a fűszerezéshez már a saját „titkos keverékeiket" is felhasználhatták. 

A nap végére kiderült, hogy erre a sportversenyre a logisztikai szakágtól nem túl távol lévő MH Támogató Dandár csapata készült fel a legjobban és vitte el az első helyet. Második helyen a kaposvári MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred végzett, a dobogó legalsó fokára pedig az MH Veszélyesanyag Ellátó Központ csapata állhatott fel.

 

 

 

 

Fotó: A szerző felvételei