Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Régi-új parancsnok a radarezrednél

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2012. február 1. 16:03

Február elsejei hatállyal Zentai László alezredest, az MH 54. Veszprém Radarezred eddigi megbízott parancsnokát nevezte ki az alakulat parancsnokának Hende Csaba honvédelmi miniszter. A tárcavezető a kinevezéssel egyidejűleg ezredessé léptette elő Zentai Lászlót. A határozatot és az új váll-lapokat Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) légierő haderőnem főnöke a február 1-jén megrendezett állománygyűlésen adta át.

1595930756
Sáfár Albert dandártábornok beszédében aláhúzta: Zentai László ezredes megbízott parancsnokként végzett tíz hónapos munkájával rászolgált a miniszteri bizalomra.

„A bizalom megvan, de ez a kinevezés felelősséggel jár, ami mostantól a parancsnoké és az állományé. Azt kérem önöktől, hogy a legjobb tudásuk szerint végezzék a munkájukat, és segítsék a parancsnok munkáját" – fordult az állományhoz a légierő haderőnem főnöke.

Hozzátette: mindenki a saját szakterületén, új ötletekkel segítse a minél hatékonyabb és gazdaságosabb munkavégzést.

Zentai László ezredes beszédében leszögezte: nagy megtiszteltetés számára egy ilyen nagy múltú alakulat parancsnoki beosztása; amikor 1988-ban, frissen avatott hadnagyként ide került, „nem gondolta volna, hogy egyszer eljön ez a pillanat."

„Pályafutásom során mindig is azt vallottam: a munka mellett kell elköteleznünk magunkat. Ennek az elkötelezettségnek most érett be a gyümölcse. Az elmúlt tíz hónap nem volt egyszerű időszak a szervezet életében, de képesek voltunk megfelelni az elénk támasztott kihívásoknak. Számomra kiváló felkészülési időszak volt ahhoz, hogy a megfelelő tudással és tapasztalattal felvértezve állhassak a szervezet élén. A munkámat elkötelezettséggel, odaadással, becsülettel, és ami a legfontosabb: emberséggel fogom végezni" – mondta Zentai László.

Elhangzott: remélhetőleg most egy kicsit nyugodtabb időszak elé néz az ezred, de – mint a parancsnok fogalmazott – állandóságot nem ígérhet, mert szerinte „az nem tesz jót egy szervezetnek."
„Folyamatosan menni kell előre, folyamatosan meg kell újulni. Aki erre nem képes, az elveszik" – hangsúlyozta a parancsnok.

Ugyancsak február elsejei hatállyal az MH ÖHP parancsnoka a radarezred réskitöltő radarszázadának parancsnokává nevezte ki – és egyben őrnaggyá léptette elő – Horváth Ervin századost, a 2. gerincradar-mérőpont eddigi parancsnokhelyettesét.

 

1595930757

Fotó: A szerző felvételei