Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Repülőbál az évfordulók évében

Szöveg: honvedelem.hu/szurmay |  2008. március 4. 8:53

Hármas jubileum jegyében tartották meg március elsején a tizenkettedik repülőbált az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Intézményi Művelődési Otthonában. Az idén emlékezünk meg a Magyar Honvédség megalakulásának százhatvanadik évfordulójáról; a légierő hetvenéves; a szolnoki bázis névadója, ittebei Kiss József hadnagy hősi halálának a kilencvenedik évfordulója következik.

A mintegy háromszáz katona, a repüléshez és a honvédséghez kötődő civil vendég részvételével megrendezett estélyt Lamos Imre dandártábornok, bázisparancsnok és helyőrségparancsnok nyitotta meg. A program fővédnöke dr.Vadai Ágnes, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára volt.

1595874008
A parancsnok köszöntötte a Magyar Honvédség megjelent vezetőit, a külföldi vendégeket, a katonai szervezet korábbi parancsnokait, nyugállományú bajtársakat.

A vendégek között volt Tömböl László mérnök altábornagy, az MH ÖHP parancsnoka, Orosz Zoltán vezérőrnagy az ÖHP törzsfőnöke, a bázis korábbi parancsnoka Ezúttal is eljött Martin J. Wojtysiak ezredes, az USA magyarországi légügyi attaséja és Jürgen Erbeck ezredes Németország magyarországi légügyi attaséja.

A Légierő Zenekar Szolnok, a többéves hagyományoknak megfelelően big band zenét játszott. Ezúttal nem indulókat, komolyzenei alkotásokat szólaltattak meg, hanem a repertoárjukban szereplő közel száz könnyűzenei szerzemény közül válogattak.

A nyitótáncot a Silver Tánccsoport három párosa mutatta be. Hazánk legnagyobb tánc egyesülete tagjai között tudhatja a latin-amerikai kategória magyar bajnokait.

A Honvéd Kamaraegyüttes két művésze, Galambos Lilla és Tarján Pál filmzenéket és musicaleket énekelt. A hajnalig tartó repülőbálon – a repülős szakmához illően – a Blue Sky zenekar szórakoztatta a közönséget.