Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sok-sok szív egy célért dobogott

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2012. augusztus 15. 21:09

„Nagyon sokat tett az egész olimpiai csapat a hazáért” – hangsúlyozta Hende Csaba augusztus 15-én, Szombathelyen. A honvédelmi miniszter olimpikonoknak és edzőiknek adott át elismeréseket.

1595940072
A szombathelyi Fő téren több ezer fős tömeg ünnepelte a londoni ötkarikás játékokon kiváló eredményeket elért szombathelyi sportolókat: Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvetőt, valamint az ötödik helyezett Hatos Gábort és Ligeti Dánielt, akik mindketten birkózók.

„Nagyon sokat tett az egész olimpiai csapat a hazáért" – hangsúlyozta rövid köszöntőjében Hende Csaba. „Az abszolút rangsorban a kilencedik helyen végeztünk, de ha az eredményt a lélekszám alapján nézzük, az elsők vagyunk. Ebben a szombathelyi sportolóknak óriási szerepük van. Csodálatos erkölcsi nagyságról tettek tanúbizonyságot – gondoljunk csak arra, amikor győzelme után Pars Krisztián elhunyt edzőjének, Németh Pálnak a fényképét mutatta fel" – fogalmazott a honvédelmi miniszter.

Hende Csaba az olimpiai játékokon nyújtott kiemelkedő helytállása elismeréseként a Hazáért kitüntető címet adományozta Pars Krisztiánnak. Az esemény különlegessége, hogy most kapta meg először hazánk legmagasabb szintű katonai elismerését egy civil. A honvédelmi miniszter millenniumi dísztőrt adott át Németh Zsoltnak, Pars Krisztián edzőjének. Hatos Gábor és Ligeti Dániel, valamint edzőjük, Veréb István emlékérmet vett át a honvédelmi tárca vezetőjétől.

Puskás Tivadar, a város polgármestere beszédében leszögezte: „Jól szurkoltunk, mert Pars Krisztián nyakába került az aranyérem." A városvezető hozzátette: „Jó volt magyarnak lenni az olimpián. Lehetett érezni az összetartozást, lehetett érezni, hogy sok-sok szív egy célért dobog. Olimpikonjaink példát mutattak hazaszeretetből. Ha egy versenyző a győzelem után a mestere képét emeli a magasba, annak a nemzetnek van jövője."

 

Pars Krisztián és edzője, Németh Zsolt úgy nyilatkozott, hogy fantasztikus szeretet áradt feléjük az egész olimpia ideje alatt.
A szombathelyi olimpikonokat a városházától a Savaria Légió kísérte a Fő térre – az olimpiai bajnok harci szekéren érkezett.

1595940072

Fotó: A szerző felvételei