Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tájékoztató az új humánstratégiáról

Szöveg: honvedelem.hu |  2011. február 16. 11:19

Rendhagyó, úgynevezett tiszthelyettes-fejlesztő program keretében ismertették az új humánstratégia 2011-2021 közötti tervezetét, valamint a tiszthelyettesi és legénységi pályaképet február 11-én Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél. A téma fontossága miatt a rendezvényre nemcsak az alakulatnál szolgáló tiszthelyetteseket, hanem a legénységi állományú katonákat is meghívták.

A rendezvény már csak azért sem hasonlított egy átlagos állománygyűléshez, mert Körmendi József zászlós itt vehette át a honvédelmi miniszter által, az 50. születésnapja alkalmából adományozott dísztőrt. Az összejövetelen elhangzott: Körmendi zászlós 26 éve tagja a Magyar Honvédségnek.

Ezt követően Tóth László főtörzszászlós, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság vezénylőzászlósa vette át a szót. Mint elmondta, a Magyar Honvédségben összesen kilenc, az 50. életévét betöltött tiszthelyettes szolgál, és rendkívül fontos, hogy tudásukat átadják a fiatalabb generációnak, hiszen szakmai tapasztalatuk felbecsülhetetlen értékkel bír.

Az MH ÖHP vezénylőzászlósa hozzátette: az új humánstratégia fontosságát jelzi hogy mind a tiszthelyettesek, mind pedig a legénységi állomány első kézből értesülhet a tervezetről.
„Aki találkozott már a koncepcióval, az jól tudja, hogy nehéz elsőre megérteni azt. A stratégiával összefüggő területek egyenként is hatalmas anyagot képeznek kezdve a pályamodell kidolgozástól a rekonverzión keresztül az idősügyig bezárólag" – fogalmazott Tóth László főtörzszászlós.

A vezénylőzászlós kiemelte, hogy a stratégia tervezete nagy hangsúlyt fektet a hiteles pályaképre is, ami kiszámíthatóvá teszi az előmenetelt és az ahhoz szükséges kompetenciákat. A pályakép fontos elemét képezi a teljesítmény mérése – tette hozzá Tóth főtörzszászlós.

A rendezvényen a szentesi legénységi állományú katonákat nagyon érdekelte a tiszthelyettesi állományba történő átlépés lehetősége, annak feltételei.

Az állománygyűlés végén az MH ÖHP vezénylőzászlósa ígéretet tett arra, hogy a közeljövőben ismét meglátogatja a szentesi alakulatot, s ekkor ismételten lesz lehetőség az állományt leginkább foglalkoztató kérdések megvitatására.