Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Transzatlanti elkötelezettség a közös értékek mentén

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2012. október 5. 18:50

Magyarország és a Magyar Honvédség elkötelezetten szolgálja a NATO ügyeit a missziókban, és nagyra értékeli a szövetségesektől kapott segítséget − mondta Hende Csaba Budapesten október 5-én, pénteken délután. 

A honvédelmi miniszter a Magyar Atlanti Tanács megalakulásának 20. évfordulója alkalmából rendezett emlékülésen vett részt. Beszédében leszögezte: Magyarország elkötelezett azt illetően, hogy gazdasági teherbírásának növekedésével párhuzamosan újra megerősítse a haderőt.

Hende Csaba kiemelte: a legfrissebb NATO-értékelés szerint a szövetség számára nyújtott teljesítményt tekintve hazánk a tagállamok első harmadában foglal helyet. A miniszter az elmúlt húsz évhez hasonlóan további sikeres és eredményes működést kívánt a Magyar Atlanti Tanácsnak.

A Stefánia Palotában megtartott rendezvényen beszédet mondott még – mások mellett – Martonyi János külügyminiszter, valamint Karl Lamers, a NATO-parlament és az ATA elnöke, illetve Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok budapesti nagykövete is.

A honvédelmi tárca és a Magyar Honvédség részéről a miniszter mellett megjelent Fodor Lajos közigazgatási államtitkár, dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök és Siklósi Péter védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkár.

 

(További részletek hamarosan!)

Fotó: A szerző felvétele