Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bengázi támadás – gyanúsítottakat fogtak el Törökországban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. október 5. 18:01

Törökországban elfogtak két személyt, aki valószínűleg részt vett az Egyesült Államok bengázi konzulátusának megtámadásában és az amerikai nagykövet megölésében szeptember 11-én – jelentette egy török adóállomás.

A két tunéziai állampolgárt Isztambul repülőterén vette őrizetbe a rendőrség, és már bevallották az amerikai diplomata meggyilkolását – adta hírül a Kanal D. Hivatalosan semmiféle bejelentés sem hangzott el az állítólagos letartóztatásról.

A Líbia keleti országrészében lévő konzulátust nehéz fegyverekkel támadták meg, és felgyújtották a múlt hónapban gyaníthatóan iszlamista terroristák, akik kihasználtak egy spontán tüntetés adta alkalmat. Chris Stevens nagykövet és három munkatársa életét vesztette.

FBI-nyomozók vizsgálták meg a helyszínt

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei a helyszínen folytattak vizsgálatot a szeptemberben megtámadott bengázi amerikai konzulátus épületénél – közölte október 4-én, csütörtökön a hatóság szóvivője.

Kathy Wright szóvivő szerint az FBI ügynökei szerdán, egy napig tartózkodtak a helyszínen.

A Pentagon csütörtökön bejelentette, hogy a nyomozók az FBI kérésére a védelmi tárca „logisztikai és védelmi támogatásával" jutottak el a helyszínre. George Little szóvivő szerint a biztosító egység tagjai a nyomozókkal együtt elhagyták Bengázit.

Eric Holder amerikai igazságügyi miniszter csütörtökön arra a kérdésre válaszolva, hogy miért csak most jutottak el az FBI emberei a helyszínre, egy sajtótájékoztatón úgy válaszolt, hogy a nyomozás nem kizárólag csak Bengázira terjed ki. Mint mondta, az eljárás több helyszínt érint, Líbián belül és kívül is.
„Elégedett vagyok az elért haladással" – mondta az igazságügyi tárca vezetője.

Címkékrepülőtér