Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új szervezeti rend a Honvédelmi Minisztériumban

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. október 4. 15:43

Október elsejétől új szervezeti rendben működik a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar. Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter hétfőn, a most kinevezett vezetők előtt megtartott beszédében hangsúlyozta, hogy az elmúlt négy hónap megfeszített munkájának eredményeként átlátható, világos vezetési viszonyok jöttek létre, amelyek alkalmasak a folyamatok ellenőrzésére.

A korszerű, a NATO elvek szerint alakított szervezet alkalmassá teszi a minisztériumot arra, hogy a Magyar Honvédség rövid, és hosszú távon is fejlődjön.

A Honvédelmi Minisztériumban megtartott vezetői értekezleten dr. Hende Csaba kijelentette: nem tűri el a korrupciót, a jogtalanságot, a törvénytelenséget. ,,Ez az ország soha többé nem lehet következmények nélküli ország. Senki nem emelheti magát a haza és a nemzet érdekei fölé. Mindazon dolgok fölé, amelynek szolgálatára ez a közösség felesküdött! A közös ügyet árulja el mindenki, aki ilyesmit tesz."

A honvédelmi miniszter az elmúlt négy hónap munkáját értékelve a legfontosabb eredménynek a társadalom, a nemzet honvédség iránti bizalmának erősödését nevezte. E mellett fontosnak nevezte, hogy a honvédség elnyerte a kormány bizalmát, amely támogatja mindazon terveket, erőfeszítéseket, amelyeknek a célja, hogy a Magyar Honvédség erős és hatékony hadsereg lehessen.

A tárca előtt álló legfontosabb feladatokkal kapcsolatban a miniszter kiemelte, hogy a lehető leghamarabb fel kell állítani a Magyar Honvédség új tartalékos rendszerét, meg kell kezdeni az állomány feltöltését. Fontosnak nevezte, hogy újra katonák őrizzék a honvédségi objektumokat, mint elmondta, a kiszervezés időszaka minden területen véget ér. Jövőre átalakul a tisztképzés rendszere, reményei szerint a következő tanévre létrejön a közszolgálati egyetem. Új humánstratégia készül, amely a többi között szabályozza az előmenetel rendjét és az életpályamodellt is.

A vezetői értekezleten, ahol bemutatták a minisztérium újonnan kinevezett középszintű vezetőit, dr. Hende Csaba lojális, öntevékeny, felelős, proaktív szolgálatot kért az új beosztásba kerülőktől, akik előtt most minden lehetőség megnyílt a feladatok sikeres végig vitele előtt.