Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Well done, good job!

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. október 6. 16:06

Az állományváltás alkalmával Bagdadban a búcsúzók missziós érmet kaptak, az érkezők pedig a misszió karjelvényét. Az eseményen kitüntetéseket is átadtak. A NATO Iraki Kiképző Missziója életében mindig jelentős esemény az állományváltás. Így volt ez az elmúlt héten is.

A missziót befejező katonák „medal parade" keretében kapták meg a NATO missziós érmét. Ugyanezen a rendezvényen vehették kézhez a most érkezők – a csapathoz tartozás jeleként – a misszió karjelvényét. Az elmúlt héten, Bagdadban történt esemény egy kicsit mégis különbözött a korábbiaktól. A misszió vezetője, Michael Barbero altábornagy átnyújtotta a Magyar Köztársaság honvédelmi miniszterének kitüntetéseit is.

Az előző ciklusban szolgáló magyar kontingens rangidős tisztjének, Juhász István alezredesnek a felterjesztése alapján, a „Békefenntartásért Szolgálati Jel" kitüntetésben részesült a brit Királyi Légierő alezredese (WgCmr) Dunkan Sucklay és az albán hadsereg őrmestere Mustafa Kucuku. Az elismerések indoklásában utaltak arra a segítségre, amit a kitüntetettek nyújtottak a szövetséges erők küldetésének teljesítésében, illetve a magyar kontingenshez tartozó katonák feladatainak ellátásában. Az ünnepség után készített fényképek a hazautazó magyarokat és a kitüntetetteket örökítették meg, a váltás idején hatfősre duzzadt magyar kontingenssel együtt.

E sorok megjelenésekor az előző váltás tagjai már otthon, a szeretteik körében töltik a megérdemelt pihenésüket. A most érkezőknek szóló baráti szavak és vállveregetések még egy darabig az elődökre emlékeztetnek, nekik szólnak. Mi is csak csatlakozni tudunk azokhoz, akik azt mondják: „Pista, Tibor, Attila! Well done, good job."

1595908253
1595908253
 

Írta: Tempfli László alezredes, Balázs Zsolt alezredes,
Szilágyi László alezredes