Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Zeneünnep Hódmezővásárhelyen

Szöveg: Búz Csaba hadnagy |  2012. május 1. 9:14

A magyar katonazene napja alkalmából adott emlékezetes térzenét az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségi zenekara.

1595934968
Világhírű zeneszerzőnk, ifj. Lehár Ferenc születésének napján, április 30-án emlékezünk meg a katonazenészek és a katonazene ünnepéről. A katonazenészek fegyelmezett kiállása a katonai hivatás tekintélyét erősíti, művészi munkájuk a magyar zenei életet gazdagítja. Mind a katonai, mind pedig a civil lakosság körében tartott rendezvényeken emelik azok színvonalát – mindezzel hozzájárulnak a Magyar Honvédség társadalmi elismertségének növeléséhez.

A Hódmezővásárhely főterén megtartott térzene a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség „Katonák. Hősök. – Hagyomány és megújulás"  címet viselő rendezvénysorozatának része volt. A programsorozat célja, hogy egyszerre elevenítse meg régi korok hőseit és katonai hagyományait, valamint korunk hőseit, a 21. század magyar katonáit.

A közönség – köztük a nagy létszámmal megjelent iskolás és óvodai csoportok – a katonai indulók mellett számos ismert dallamot hallgathatott meg a zenekar tolmácsolásában. A kisebbek a rajzfilmslágereknek örültek a legjobban, néhányan táncra is perdültek közülük.

1595934968

 Fotó: Budai Anna