Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

KatonaSuli-szakkörök: folytatás szeptemberben

Szöveg: Révészné dr. Markovics Zita hadnagy |  2012. május 1. 10:16

Megtartotta a 2011/12-es tanév utolsó szakkörét a régiós KatonaSuli-programban részt vevő általános iskolások számára az MH 5. Bocskai István Lövészdandár oktatási és nevelési részlege. A 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj katonái áprilisban akadálypályát alakítottak ki a diákoknak az évzáró foglalkozásra.

Tavaly szeptember óta 27 általános iskola diákjai vettek részt a KatonaSuli-programba illeszkedő honvédelmi szakkörök foglalkozásain, amelyeket a Bocskai-dandár oktatói tartottak a fiataloknak. A szakkörös tanulók rotációs rendszerben látogattak a debreceni Kossuth-laktanyába, ahol minden hónapban más és más jellegű oktatásban részesültek.

Míg márciusban a paintball-lövészet volt soron, áprilisban akadálypályát képeztek ki számukra a felderítő katonák. A dandár sportpályáján kúszófolyosóból, kézigránát-dobásból, gumi futópályából, lajhármászásból és egyensúlyozó gyakorlatból álló feladatsort dolgoztak ki számukra az oktatók. A pálya össztávolsága megközelítőleg hatszáz métert tett ki, ám a feladatok teljesítése nem időre történt.

Fekete András főhadnagy, az oktatási és nevelési részleg vezetője elmondta: mindig és mindenekelőtt a biztonságot tartják szem előtt, éppen ezért nem versenyt szerveztek, a diákok maguk döntötték el, milyen tempóban küzdik át magukat az akadályokon.

A KatonaSuli-szakkörök szeptemberben, a 2012/13-as tanévkezdés után folytatódnak tovább – új diákokkal és új témakörökkel kiegészülve.