Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi nevelés az állatok védelméért

Szöveg: HM SO | Fotó: Márton Boglárka főhadnagy |  2024. június 7. 10:27

Zsúfolásig megtelt kadétokkal a Nyíregyházi Állatpark június 5-én, a katonai környezetvédelem napján. Négy tanintézményből száz honvéd kadét látogatott el a Honvédelmi Minisztérium által szervezett állatvédelemről szóló előadásra.

202406_Nyíregyházi_Állatkert_kadétok_MB (6)

A középiskolás diákokat Petró Zsuzsa zoopedagógus, az állatkert oktatási osztályvezetője fogadta az állatkertben, ahol a fiatalok több, mint 500 faj 5000 állatát szemlélhették meg. Az interaktív bemutatókkal tarkított rendezvényt Kertész József őrnagy nyitotta meg, majd izgalmas hadtörténeti előadással gazdagíthatták tudásukat a jelenlévő ifjak, Hidvégi András, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum múzeumpedagógusának jóvoltából. Érdekességként felbukkant két robotkutya „Buksi” és „Rex” is, akikkel a mindennapokban a Bálna Honvédelmi Központban lehet találkozni. Őket elsősorban felderítésre alkalmazzák, ám földrengések esetén is alkalmazhatók.

A látogatás során az életre szóló élmények mellett gyakorlati tudást is szereztek a tanulók a környezet- és az állatvédelem területéről.