Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi táborokat rendeztek Nyíradonyban

Szöveg: Perge János százados | Fotó: Bakó-Tószegi Anita tartalékos főtörzsőrmester |  2021. augusztus 18. 19:53

Idén két alkalommal rendezte meg sport tematikájú honvédelmi táborait az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 3. Oláh Sándor Területvédelmi Zászlóalja Nyíradony városában.

Honv_tábor_Nyíradony (6)

A tábor zárórendezvényére Baráth István vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnök támogató helyettese is ellátogatott. A tábornok beszédében hangsúlyozta: a honvédelmi táborokkal a fiatal generációt kívánják megszólítani.

A szervezésében, valamint a lebonyolításban egy helyi vállalkozás nyújtott támogatást a zászlóaljnak, ezzel is tovább erősítve a Magyar Honvédség és a társadalom közötti jó kapcsolatot.

A zászlóalj és a vállalkozás a táborokkal fel szeretné hívni a figyelmet arra, hogy Nyíradony városában idén szeptembertől elindul a honvéd kadét képzés, amely reményeik szerint sikeres lesz.

Honv_tábor_Nyíradony (3)

A programok során a sport mellett az ifjú kadétok megismerték Magyarország katonai múltját és a katonaélet mindennapjait. Fakultatív programok is színesítették a táborok mindennapjait, egyebek mellett volt bowling, csocsó, billiárd és kalandpark is. 

A második tábor végén több gyerek és szülő már a jövő évi jelentkezési lehetőségekről érdeklődött - bizonyítva ezzel az idei program sikerét.