Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi táborozók látogattak a pápai légibázisra

Szöveg: Varju Kitti | Fotó: Dévényi Veronika |  2021. július 9. 14:42

A zalaegerszegi repülőtéren 11-16 éves gyermekek részvételével zajlik július 5-11. között az I. Honvédelmi Sporttábor. A tábor egyik kísérő programjaként a fiatalok ellátogattak az MH Pápa Bázisrepülőtérre, ahol közelebbről is megismerkedtek a katonai szervezet működésével.

Pápa_honvédelmi_sporttábor (2)

A Honvédelmi Sportszövetség, a Blue Point Sportegyesület és a Legendák a Levegőben Team első alkalommal szervezte meg a Honvédelmi Sporttábort. A zalaegerszegi repülőtér ad otthont a 11-16 éves fiatalok részvételével zajló programnak, amely a Honvédelmi Minisztérium támogatásával valósult meg.

A tábor harmadik napján az MH Pápa Bázisrepülőtérre látogattak a gyermekek és kísérőik. A bázistúra első állomása az utasforgalmi terminál volt, ahol egyúttal a rakodó raj munkájával is megismerkedtek a táborozók. A NATO-hangárban a Légi Kutató-mentő Szolgálat Mi-17-es helikopter feladatairól hallhattak információkat, valamint közelebből is megnézhettek egy muzeális Mi-24-es harci helikoptert.

Pápa_honvédelmi_sporttábor (1)

A tűzoltó szertárhoz érve a Rosenbauer Panther típusú repülőtéri tűzoltó jármű látványosan demonstrálta a látogatók előtt, hogyan oltana tüzet. A tikkasztó hőségben igazi felüdülést jelentett a gyermekek számára, hogy a vízpermettől ők is felfrissülhettek. Végül az ország egyik legmodernebb felszereltségű légiforgalmi irányítótornyát nézték meg az érdeklődők, akiknek az ott szolgálatot teljesítő irányítók meséltek mindennapi feladataikról. A gyermekek több mint harminc méter magasban, a körpanorámás kilátást biztosító toronyból a bázisrepülőtér munkaterületét is megfigyelhették.

Pápa_honvédelmi_sporttábor (4)

A látogatás kapcsán a csoportot kísérő Vécsei Mihály, a tábor főszervezője elmondta: „Hagyományteremtő céllal szerveztük meg az I. Honvédelmi Sporttábort, célunk, hogy jövőre már három turnust indítsunk. Az MH Pápa Bázisrepülőtérrel hosszú távú együttműködést tervezünk, jövőre is szeretnénk mindegyik csoportot elhozni ide. A gyermekek nagyon jól érezték magukat a mostani látogatáson.”

Pápa_honvédelmi_sporttábor (3)