Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Németországba látogatott a Magyar Honvédség parancsnokának megbízott helyettese

Szöveg: a Magyar Honvédség Parancsnoksága | Fotó: a parancsnokság felvételei |  2021. július 9. 13:52

Kétnapos látogatásra érkezett Németországba július 8-án Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának megbízott helyettese, kíséretében Csombók János ezredessel, az MH Németországi Katonai Összekötő Iroda vezetőjével és Wolf Illner alezredessel, német tanácsadóval. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Hajnik László ezredes, Berlinben akkreditált magyar véderő attasé.

Németország-Sándor (2)
Németország-Sándor (4)

A látogatás apropóját a München melletti Königsdorfban rendezett vezetői szintű digitalizációs bemutató szolgáltatta, melyet német startup cégek szerveztek katonai és civil felsővezetők számára a fegyveres erők digitalizálásának új, innovatív módjainak ismertetésére.

Németország_2

Az eseményen való részvételt kihasználva Sándor vezérőrnagy informális eszmecserét folytatott német partnerével, Markus Laubenthal altábornaggyal, a német haderő főszemlélőjének helyettesével és találkozott Alois Mais altábornaggyal, a német szárazföldi haderőnem szemlélőjével, akik szintén részt vettek a bemutatón.

Németország-Sándor (1)

A látogatás második napján Sándor vezérőrnagy találkozott Martin Schelleis altábornaggyal, a német Összhaderőnemi Támogató Parancsnokság (JSES) parancsnokával.

Schelleis altábornagy tájékoztatta vendégét a Szolgálat képességeiről és bemutatta a német hátországvédelem vezetésének rendjét. A továbbiakban eszmecserét folytattak a Magyar Honvédségben bekövetkezett szervezeti változásokról, a Bundeswehr tervezett átalakításáról és annak a német-magyar területvédelmi együttműködésre gyakorolt hatásairól.

Németország-Sándor (3)

A találkozó végén ünnepélyesen aláírtak egy szándéknyilatkozatot, amely definiálja a Magyar Honvédség és a Bundeswehr JSES közötti együttműködési területeket. Az esemény fontos mérföldkőnek számít a német-magyar katonai együttműködés területén.

Németország_1